Bendras užkrėtimų skaičius išaugo iki 101 914 – didžiausio Persijos įlankos valstybėse, tuo tarpu mirčių skaičius pasiekė 712, pridūrė ministerija.

Karalystėje užsikrėtimų atvejų šuolis pastebėtas karantino priemonių švelninimo metu, o sekmadienį antrą dieną iš eilės paros užsikrėtimų skaičius viršijo 3 000.

Penktadienį Saudo Arabija, siekdama sumažinti ligos atvejų šuolį, atnaujino karantiną Džados mieste, kuris yra laikomas vartais į kasmetinę musulmonų piligriminę kelionę į Meką, kadangi čia veikia oro uostas, per kurį keliauja piligrimai.

Įvestos priemonės apima komendanto valandą nuo 15 iki 6 val. ryto, draudimą lankytis mečetėse bei nurodymą viešojo ir privataus sektoriaus darbuotojams likti namuose.

Gegužės pabaigoje pradėjusi švelninti karantiną, ministerija pareiškė, kad griežtesnės priemonės netrukus gali būti sugrąžintos ir į Rijadą, kuriame pastarosiomis dienomis „užsikrėtusiųjų skaičius nuolat didėjo“.

Saudo Arabija taip pat pranešė, kad ir toliau neleis piligrimams atlikti vadinamosios mažosios piligrimystės ( umra ) į šventuosius Mekos ir Medinos miestus.

Institucijos dar nepranešė, ar leis šiais metais įvykti chadžui, planuojamam liepos pabaigoje, tačiau paragino musulmonus laikinai atidėti pasirengimą kasmetinei piligriminei kelionei.

Praėjusiais metais apie 2,5 mln. tikinčiųjų iš viso pasaulio atvyko į Saudo Arabiją, kad galėtų dalyvauti chadže, kurį visi musulmonai privalo atlikti bent kartą gyvenime, jei tik gali.