Tačiau kitas laikraštis „Al Youm“, šią naujieną pranešęs sekmadienį, kovo 10 dieną, nurodė, kad priimti tokį sprendimą paskatino budelių trūkumas, skelbia guardian.co.uk.

Vienas Vidaus reikalų ministerijos pareigūnas teigė kol kas negalintis nieko pakomentuoti ir sakė, kad patikrins šiuos pranešimus.

„Arab News“ pridūrė, kad vienas ministerijos komitetas svarsto galimybę apskritai atsisakyti galvos nukirsdinimo kaip mirties bausmės formos. Vakarai kritikuoja Saudo Arabiją dėl didelio mirties bausmių skaičiaus, nenuoseklumų laikantis įstatymų ir viešų galvos kapojimų.

Tarp nusikaltimų, už kuriuos pernai buvo skirta mirties bausmė, yra žmogžudystės, ginkluoti apiplėšimai, narkotikų kontrabanda bei raganavimas.

Šiais metais Saudo Arabija mirties bausmes įvykdė jau 17 asmenų, kovo mėnesį pranešė „Amnesty International“. 2011 metais buvo įvykdytos 82 egzekucijos, pernai – panašus skaičius.

Anot „Al Youm“, viename vyriausybės tyrimų ir baudžiamojo persekiojimo biuro aplinkraštyje teigiama, esą ketinama įvesti mirties bausmes sušaudant, nes budeliai per vėlai atvyksta į miestų aikštes, kur paprastai rengiamos egzekucijos.

Tai, kad „daugelyje vietovių trūksta arba visai nėra budelių“, reiškia, kad egzekucijų vykdytojams neretai tenka sukarti didelius atstumus, kad atvyktų į egzekucijos vietą. Dėl šios priežasties jie dažnai vėluoja, rašoma aplinkraštyje.

Jame pabrėžiama, kad mirties bausmė sušaudant nepažeidžia šariato – islamiškosios teisės. Saudo Arabijos teisinė sistema paremta griežtąja šariato versija.

„Al Youm“ pažymėjo, kad šaudymo būrys jau yra įvykdęs mirties bausmę moteriai, kuri prieš kelierius metus buvo nuteista myriop Saudo Arabijos šiaurės vakariniame Hailo mieste.