Šis incidentas papildė virtinę atakų prieš karalystę, rengiamų tęsiantis ilgamečiam karui Jemene.

„Pirminiais duomenimis, sužeisti aštuoni žmonės ir apgadintas civilinis lėktuvas“, – informavo karalystės oficialioji televizija „al Ekhbariya“.

Kol kas niekas neprisiėmė atsakomybės už išpuolį, kuris tapo jau antruoju per pastarąją parą Abhos oro uoste. Per ankstesnę ataką niekas nenukentėjo.

Rijado vadovaujama koalicija, kovojanti su Irano remiamais šiitais sukilėliais Jemene, nepateikė išsamios informacijos apie vėliausią išpuolį – tik nurodė, kad jos pajėgos „numušė“ užminuotą bepilotę skraidyklę, o pačią ataką pavadino „karo nusikaltimu“.

Pasak televizijos „al Ekhbariya“, koalicijai užkirtus kelią pirmajai atakai nuolaužų nukrito kai kuriose oro uosto dalyse netoli kilimo ir tūpimo tako.

Remiantis reportažu, skrydžiai buvo laikinai sustabdyti „siekiant užtikrinti atskrendančių ir išskrendančių orlaivių bei oro uoste esančių civilių saugumą“.

Sukilėliai šio incidento kol kas nekomentavo.

Nuo 2015 metų su koalicija kovojantys Jemeno husiai sukilėliai surengė ne vieną ataką prieš tarptautinius oro uostus, taip pat prieš karinius objektus ir gyvybiškai svarbią naftos infrastruktūrą Saudo Arabijos teritorijoje.

Rugpjūtį sukilėliai suintensyvino šias operacijas – pradėjo dažniau naudoti bepiločius orlaivius ir raketas.

Jemene vykstantis konfliktas nusinešė jau dešimtis tūkstančių gyvybių, o dar milijonus žmonių privertė palikti savo namus. Jungtinės Tautos šį konfliktą laiko didžiausia pasaulyje dabartine humanitarine krize.

Kol JT ragina nutraukti karą, husiai reikalauja, kad prieš bet kokias paliaubas ar derybas būtų vėl atidarytas Sanos oro uostas, kuris yra uždarytas nuo 2016 metų dėl Saudo Arabijos taikomos blokados.

Rugsėjo 5 dieną oficialiai pradės eiti pareigas paskirtasis JT specialusis pasiuntinys Jemenui Hansas Grundbergas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją