Rugsėjo 27 dieną Saudo Arabija paskelbė, kad atveria savo duris turistams, taip siekdama diversifikuoti nuo naftos priklausomą ekonomiką

„Per 10 dienų maždaug 24 tūkst. užsieniečių atvyko į Saudo Arabiją su turistinėmis vizomis“, – pranešė televizija, cituodama Saudo Arabijos užsienio reikalų ministeriją.

Itin konservatyvi islamiška valstybė iki rugsėjo 27 dienos išdavinėjo vizas tik musulmonų piligrimams, darbuotojams iš užsienio, o neseniai pradėjo išdavinėti vizas ir sporto ar kultūros renginių žiūrovams.

Siekdamos paskatinti turistų srautus, valstybės institucijos sekmadienį paskelbė leisiančios nesusituokusioms poroms iš užsienio kartu išsinuomoti viešbučių kambarius.

Turizmo inicijavimas yra tarp svarbiausių elementų sosto įpėdinio princo Mohammedo bin Salmano reformų programoje „Vizija 2030“, kuria siekiama parengti didžiausią arabų pasaulio ekonomiką erai po naftos.

49 šalių, įskaitant JAV, Australiją ir kelias Europos valstybes, piliečiai gali teikti paraiškas dėl vizų internetu arba gauti jas atvykimo metu.