Kaip teigiama, kalinės buvo kankinamos elektros srove ir plakamos rimbais.

Saudo Arabija anksčiau šiais metais suėmė kelias žmogaus teisių gynimo aktyvistes, taip pat buvo suimti įtakingi dvasininkai ir intelektualai.

Teigiama, kad kankinimais ir suėmimais siekiama užkirsti kelią kritikai kronprinco Mohammedo bin Salmano atžvilgiu. Aštuonios aktyvistės suimtos nepateikus joms jokių kaltinimų.

Tarptautinė nevyriausybinė žmogaus teisių gynimo organizacija „Amnesty International“ ir žmogaus teises visame pasaulyje ginanti organizacija „Human Rights Watch“ antradienį paskelbė pranešimus, kuriuose smulkiai aprašo sulaikytų kalinių kankinimą.

Amnesty International“ teigimu, po kankinimo elektros srove ir plakimo aktyvistės negalėjo prideramai vaikščioti ir stovėti, o prie vienos moters, tariamai, seksualiai priekabiavo veido kaukes dėvintys tardytojai.

„Human Rights Watch“ taip pat minėjo elektros srovės naudojimą, taip pat mažiausiai trijų sulaikytų moterų plakimą ir prievartinį jų apkabinimą ir bučiavimą.

Karalystės karalius Salmanas bin Abdulazizas Al Saudas ir jo sūnus, sosto įpėdinis kronprincas Mohammedas bin Salmanas pernai sulaukė pagyrų dėl teigiamų pokyčių šalyje, pavyzdžiui, draudimo moterims vairuoti atšaukimo. Tačiau kritikai teigia, kad teigiamus pokyčius lydėjo griežtos priemonės disidentų atžvilgiu. Šalis taip pat sulaukė tarptautinio pasmerkimo dėl Saudo Arabijos žurnalisto Jamalo Khashoggio nužudymo Stambule.

Centrinė žvalgybos valdyba (CŽA) skelbė padariusi išvadą, kad Saudo Arabijos valdžią kritikavusio žurnalisto J. Khashoggio nužudymą užsakė M. bin Salmanas. Tuo tarpu Saudo Arabija neigia, kad princas ką nors žinojo.