„Diskutuojame su JAV apie pajėgų siuntimą į Siriją, ir tai darome jau nuo Sirijos krizės pradžios (2011-aisiais)“, - Rijade vykusioje spaudos konferencijoje, kurioje dalyvavo ir JT vadovas Antonio Guterresas, sakė A. al-Jubeiras.

Šie komentarai - Saudo Arabijos diplomatijos vadovo atsakas į pirmadienį laikraščio „Wall Street Journal“ paskelbtą informaciją, kad JAV prezidento Donaldo Trumpo administracija siekia suformuoti arabų šalių pajėgas, kurios padėtų stabilizuoti padėtį Sirijoje. Tarp šalių, kurių kariškiai galėtų dalyvauti šioje misijoje, minimos Saudo Arabija ir Jungtiniai Arabų Emyratai (JAE).

Apie tokius planus pranešta netrukus po savaitgalį JAV, Didžiosios Britanijos ir Prancūzijos įvykdytų oro antskrydžių prieš Sirijos režimo taikinius, kaip teigiama, susijusius su jo cheminių ginklų programa.

Vis dėlto A. al-Jubeiras pažymėjo, kad jo šalies siūlymas siųsti pajėgas į Siriją - nenaujas.

„Buvome pateikę siūlymą Obamos administracijai, kad, jei JAV siųs savo pajėgas, tuomet ir Saudo Arabija svarstys galimybę kartu su kitomis šalimis siųsti savo pajėgas, kurios prisidėtų prie šio kontingento“, - sakė jis.

Sirijos karas - vienas svarbiausių taškų, kuriame susikerta Rijado ir jo sąjungininkių, didžiąja dalimi palaikančių sukilėlius sunitus, bei Irano ir jo sąjungininko, Libano judėjimo „Hezbollah“, remiančių Sirijos režimą, interesai.