Iš pradžių akcijos, vykusios Petrovsko parke, dalyvius puolė neįvardytas asmuo, ginkluotas dujiniu pistoletu. Jis vienam homoseksualui šovė tiesiai į veidą. Užpuolikas buvo sulaikytas policijos pareigūnų, o nukentėjusiuoju pasirūpino medikai.

Kai akcijos dalyvius iš protesto vietos bandė išgabenti specialus autobusas, kelios dešimtys jaunų žmonių, veidus slėpę po kaukėmis, sustabdė autobusą ir homoseksualams surengė kruviną akistatą, skelbia „Interfax“.

Iš pradžių agresyviai nusiteikęs jaunimas ėmė mėtyti dūminius užtaisus – autobuso vairuotojas nebematė kelio ir buvo priverstas sustoti. Tuomet jaunuoliai apsupo autobusą ir pradėjo šūkauti homoseksualus įžeidžiančius šūkius, daužė langus, agresyviai elgėsi.

Policijos pareigūnai chuliganus bandė sustabdyti, tačiau jie nepasidavė ir toliau puolė autobusą. Galiausiai akcijos dalyviams vis dėl to pavyko išvykti, nors jaunuoliai autobusą dar ilgai sekė iš paskos.

Homoseksualų kelias iš akcijos vietos buvo nusėtas stiklo šukėmis, o vietoje, kur autobusas buvo sustojęs, ant asfalto matėsi kraujo dėmės.

Rusijos žiniasklaida spėja, jog homoseksualus puolė nacionalistinių pažiūrų jaunuoliai, kuriems iš pradžių užkliuvo gėjai, o tuomet ir imigrantai. Kitos žiniasklaidos priemonės praneša, jog į neramumų zoną prieš tai atvyko du autobusai su darbininkais iš šalies pietinių respublikų. Jų niekas nesaugojo. Agresyvūs nacionalistai puolė imigrantus, išdaužė autobusų langus. Manoma, kad jaunuoliai turėjo ir daugiau šaunamųjų ginklų, nuaidėjo keli šūviai.

OMON pajėgoms nebuvo lengva sutramdyti nacionalistus.

Pati seksualinių mažumų Petrovsko parke surengta akcija buvo saugoma policijos pajėgų.