Pekinui iš esmės jau pavyko suvaldyti koronaviruso plitimą šalyje taikant kelionių apribojimus ir staigius karantinus, tačiau pastaraisiais mėnesiais dažni protrūkiai yra šios netoleravimo strategijos išbandymas.

Trys teigiami atvejai nustatyti draugams, praėjusią savaitę kartu keliavusiems į netoliese esantį Sudžou miestą, ketvirtadienio vakarą surengtoje spaudos konferencijoje sakė Šanchajaus sveikatos tarnybos ir pridūrė, kad visi buvo visiškai paskiepyti.

Penktadienį atšaukta daugiau nei 500 skrydžių iš dviejų pagrindinių Šanchajaus oro uostų, rodo skrydžių stebėjimo priemonės „VariFlight“ duomenys. Šanchajaus vyriausybė taip pat nurodė, kad bus atšauktos visos kelionės tarp provincijų ir į miestą – pagrindinį prekybos ir turizmo centrą. Šešios Šanchajaus ligoninės taip pat sustabdė ambulatorines paslaugas.

„Kinija sukaupė daug patirties vykdydama „dinamišką nulinio COVID“ strategiją, tad ji nesikeis“, – ketvirtadienį sakė Šanchajaus COVID prevencijos ekspertų darbo grupės vadovas Zhang Wenhongas. Jis perspėjo, kad tai gali tapti „normalizuota antiepidemine situacija, su kuria galime vėl susidurti“ ateityje.

Maždaug už 100 kilometrų esantis Sudžou, kuriame gyvena apie 13 milijonų žmonių, uždarė lankytinas vietas ir pareikalavo, kad gyventojai pateiktų neigiamus testo rezultatus, kad galėtų išvykti iš miesto.

Pekino valdžios institucijos budriai stebi galimus protrūkius artėjant vasario žiemos olimpinėms žaidynėms, per kurias gausiai atvyks užsienio sportininkai, žiniasklaida ir pareigūnai. Vadovybei pasiryžus surengti olimpines žaidynes be COVID-19, Pekino olimpinis parkas jau atskirtas renginio „uždaro ciklo“ burbule, pranešė valstybinė žiniasklaida.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją