Šis planas numato, kad įmonės, kurių metinė apyvarta siekia daugiau kaip 50 mln. dolerių (43 mln. eurų), turės mokėti rinkliavą benamių reikmėms. Iniciatyvos iniciatoriai tikisi, kad taip kasmet pavyks surinkti 250-300 mln. dolerių, kurie būtų skirti pastogei 5 000 žmonių, taip pat psichologinei pagalbai ir kitokiai paramai finansuoti. San Franciske įsikūrusios tokios didelės įmonės, kaip „Airbnb“, „Uber“, „Salesforce“ ir „Twitter“.

Debesijos kompiuterijos paslaugas teikiančios bendrovės „Salesforce“ vadovas Marcas Benioffas agitavo už „planą C“ ir skundėsi, kad daug milijardierių regione tik „kaupia“ savo turtus. „Twitter“ vadovas Jackas Dorsey'us tuo tarpu reikalavo ilgalaikių sprendimų benamių problemai, o ne „greitų sprendimų, dėl kurių mes akimirką ilgiau jausimės geriau“.

Miesto valdžia benamių mokestį atmeta. Ji teigia dabar išleidžianti 250 mln. dolerių kovai su benamyste. 900 000 gyventojų turinčiame San Franciske apie 7 500 žmonių kasnakt miega lauke.

Nuomos ir nekilnojamojo turto kainos San Franciske, kaip ir daugelyje kitų Kalifornijos didmiesčių, dėl technologijų bumo šoko į svaiginantį aukštį. San Franciske vieno kambario buto nuoma per mėnesį atsieina 3 000 dolerių. Butų pirkėjams tenka atseikėti mažiausiai milijoną.