Priešingu atveju M. Salvini, kraštutinių dešiniųjų partijos „Lyga“ lyderis, sieks pirmalaikių rinkimų, kurie, kaip nurodo Italijos žiniasklaida, galėtų įvykti spalio 6, 13 ir 20 dienomis.

„Rai News 24“ šaltinių duomenimis, M. Salvini nori pakeisti infrastruktūros ir transporto ministrą Danilo Toninelli (Danilą Toninelį), nepritariantį geležinkelio linijos tiesimui tarp Turino ir Liono. Tai nepatinka „Lygai“.

Be to, šaltinių duomenimis, M. Salvini nenorėtų vyriausybėje matyti koalicijos partnerių – Penkių žvaigždučių judėjimo (M5S) – ministrų: už sveikatos apsaugą atsakingos Giulios Grillo, gynybos ministrės Elisabettos Trentos, Aplinkos ministerijai vadovaujančio Sergio Costos.

Pastarasis, kaip pranešė televizija, M. Salvini supykdė komentarais apie jo sūnų, laksčiusį policijos vandens motociklu.

Susitikimas, kuriame tikriausiai taip pat dalyvavo M5S lyderis ir vicepremjeras Luigi Di Maio, įvyko oficialioje premjero rezidencijoje trečiadienį vakare, rašė laikraštis „Il Sole 24 Ore“.

G. Conte kanceliarija laikraščiui „La Stampa“ pabrėžė, kad susitikimas buvo „ilgas, ramus ir nuoširdus“. Dar vienas G. Conte, M. Salvini ir L. Di Maio susitikimas įvyks ketvirtadienį, rašė laikraštis.

Prieš trečiadienio susitikimą parlamentas balsavo dėl M5S iniciatyvos prieš greitųjų traukinių liniją tarp Italijos Turino miesto ir Liono Prancūzijoje. Iniciatyvai parlamentas nepritarė.

Šis projektas tapo dar vienu nesantaikos obuoliu „Lygai“ ir M5S, kurie koalicinėje vyriausybėje nesutaria dažnai. „Lyga“ ir didelė partijos šalininkų dalis pritaria tunelio kasimui, o M5S projekto nepalaiko ir norėtų, kad jam skirtos lėšos būtų nukreiptos jau esamos Italijos transporto infrastruktūros priežiūrai.

Kad galėtų dalyvauti parlamento balsavime dėl geležinkelio linijos ir susitikti su G. Conte, M. Salvini atidėjo kelionę Italijos pakrantėmis, kurią žiniasklaida vadino „paplūdimių turu“.

Laikraštis „la Repubblica“ liepos pabaigoje rašė, kad M. Salvini vasaros turas „labai primena įžangą į rinkimų kampaniją“.

M. Salvini interviu radijui „Radio 24“ sakė, kad išvyksta dalyvauti „viešuose susitikimuose su rajonų, kurie to prašė, piliečiais“.

Jo kelionė per pajūrio miestus prasidėjo rugpjūčio 7-ąją ir baigsis rugpjūčio 18-ąją. Vicepremjeras ketina aplankyti Lacijaus, Abrucų, Molizės, Apulijos, Bazilikatos sritis, Kalabriją, Siciliją, Ligūriją, Kampaniją ir Toskaną.