W. Burnsas Kyjive lankėsi antradienį. Pirmadienį jis Ankaroje su Rusijos Užsienio žvalgybos tarnybos (SVR) vadovu Sergejumi Naryškinu kalbėjosi apie karą ir Maskvos grasinimus panaudoti taktinius branduolinius ginklus savo interesams ginti.

Tai buvo aukščiausio lygio asmeniškas JAV ir Rusijos pareigūnų susitikimas nuo karo pradžios. W. Burnsas jo metu perdavė S. Naryškinui įspėjimą „apie pasekmes Rusijai panaudojus branduolinį ginklą ir eskalavimo [keliamą] riziką strateginiam stabilumui“, pirmadienį pranešė Baltieji rūmai.

Tuomet W. Burnsas nuvyko į Ukrainą informuoti V. Zelenskio ir ukrainiečių žvalgybos vadovų apie derybas su S. Naryškinu, taip pat pakartotinai deklaruoti JAV paramos Kyjivo pastangoms kare, naujienų agentūrai AFP sakė minėtas JAV pareigūnas, kalbėjęs su anonimiškumo sąlyga.

Baltųjų rūmų pirmadienio pranešime buvo pabrėžta, kad per derybas su S. Naryškinu W. Burnsas dėl nieko nesiderėjo.

„Jis neveda jokių derybų. Jis neaptarinėja karo Ukrainoje sureguliavimo. Tvirtai laikomės savo pagrindinio principo: nieko apie Ukrainą nedalyvaujant Ukrainai“, – pažymėjo Baltųjų rūmų Nacionalinio saugumo taryba.

W. Burnsui antradienį lankantis Kyjive Rusijos pajėgos surengė masines raketų atakas prieš taikinius visoje Ukrainoje, įskaitant sostinę.

Tačiau cituojamas JAV pareigūnas sakė, kad W. Burnsas tuo metu buvo saugus JAV ambasadoje, o dabar jau yra išvykęs iš Ukrainos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją