Orlaivio kapitonas patikslino, kad incidentas įvyko dar balandžio 22 dieną: bepilotis praskrido praktiškai 120 metrų atstumu nuo jo lėktuvo maždaug 600 metrų aukštyje. Pilotas nusprendė tęsti skrydį į Vladikaukazą, kur vėliau sėkmingai nusileido. Šiuo metu policija aiškinasi, kas galėjo valdyti tą bepilotį aparatą.

Panašus incidentas nutiko ir Domodedovo oro uoste. Artėdamas prie oro uosto, „Boeing“ lėktuvo, priklausančio bendrovei „NordStar“, pilotas pastebėjo bepilotį. Lėktuvas tuo metu buvo beveik 2000 metrų aukštyje, o dronas skrido žemiau. Lėktuvo kapitonas priėmė sprendimą nenukrypti nuo plano ir leistis. Reisas Ufa–Maskva laimingai nusileido Domodedovo oro uoste. Drono paleidusių asmenų ieško policija.

Balandžio 23 dieną netoliese Maskvos srities Elektrouglių miesto nukrito ukrainiečių bepilotis „UJ-22 Airborn“, skraidinęs septyniolika kilogramų sprogmenų S-4. Dronas skrido iš šiaurrytinės pusės aplink Maskvą puslankiu, tačiau baigėsi degalai ir jis nukrito.

Balandžio 27 dieną vokiečių dienraštis „Bild“ rašė, esą nukritęs dronas turėjo pražudyti Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną, kuris ketino apsilankyti Maskvos rytinėje dalyje esančiame pramoniniame parke „Rudnevo“. Anot vokiečių žurnalistų, pasikėsinimą galėjo organizuoti Ukrainos specialiosios tarnybos.

Jėgos struktūroms artimo „Telegram“ kanalo VČK-OGPU šaltinis sakė, kad nuo tada, kai prie Maskvos nukrito minimas bepilotis, incidentų su dronais skaičius išaugo net kelis kartus.

Remiantis jo turima informacija, dideli bepiločiai orlaiviai buvo pastebėti ir Stupino, Serpuchovo, Puškino, Senosios Kupavnos rajonuose ir netgi prie didžiojo Maskvos žiedo. Vizualiai jie nesiskiria nuo nukritusio bepiločio: su dviem sparnais, pilkai sidabrinės spalvos.

Šaltinis sako, kad incidentai su dronais atsakingiems asmenims jau kelia isteriją.

„Toks šou ore su neatpažintais, bet greičiausiai kariniais bepiločiais iš užsienio už Maskvos „apsaugą ore“ atsakingus asmenis tuoj nuvarys į kapus“, – konstatuoja šaltinis.

Jis pabrėžia, kad tokių incidentų neišvengiama ir su vietos dronais. Pavyzdžiui, balandžio 25 dieną civiliai Možaiskio apylinkėse rado bepilotį. Operatyvinė grupė nustatė, kad tai Rusijos gynybos ministerijai priklausantis artimo veikimo oro žvalgybos ir stebėsenos dronas „Eleron-3“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)