Remiantis šaltiniais iš politinių sluoksnių, Ukrainos saugumo tarnyba nušovė Denisą Kirejevą, turėjo aiškių įrodymų apie jo išdavystę, praneša „Ukrayinska Pravda“.

Kaip praneša dw.com, D. Kijerevą teigia, kad Ukrainos saugumo tarnyba nužudė Ukrainos delegacijos derybose su Rusija narį Denisą Kirejevą.

Pasak Ukrainos žiniasklaidos, Ukrainos saugumas gavo informacijos apie Deniso Kirejevo valstybės išdavystę. Saugumo tarnybos pareigūnai sulaikymo metu jį nušovė. Kol kas ši informacija oficialiai nepatvirtinta.

Apie tai praneša ir NEXTA.


Kovo 5 d., šeštadienį, jis buvo įtariamas valstybės išdavyste, remdamiesi „Ukrayinska Pravda“ praneša dw.com.

Anot šaltinių, Ukrainos saugumo tarnyba turėjo įrodymų ir informacijos apie D. Kirejevo veikimą prieš valstybę, tame tarpe ir telefoninių pokalbių įrašus.

Žiniasklaidos duomenimis, jis dalyvavo pirmajame Ukrainos ir Rusijos derybų etape. Anot šaltinių, D. Kirejevas turėjo „laisvą priėjimą ir prie SBU vadovo Ivano Bakanovo kabineto ir Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos vadovo Kyrylo Budanovo“.

Priešinosi ir mėgino atimti ginklą

Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Oleksijus Arestovičius interviu Rusijos opozicijos politiko Marko Fejgino „YouTube“ kanalui teigė, kad D. Kirejevas buvo nušautas, kai bandė pasipriešinti sulaikymo metu. Pasak O.Arestovičiaus, D. Kirejevas bandė atimti ginklą iš pareigūno, praneša BBC.

Kaip jis buvo nužudytas, ar buvo nušautas kovos metu, ar nusišovė pats, tai turi išsiaiškinti Ukrainos saugumo tarnyba, sakė O. Arestovičius.

BBC paprašė saugumo tarnybos pateikti komentarą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją