„Remiantis Pentagono šaltinių duomenimis, pagrindine konfrontacijos priežastimi tapo klausimas dėl vieno iš tame regione esančių naftos telkinių kontrolės. Anot 2017 metais portale „Fontanka“ skelbtų pranešimų, su PKK „Vagner“ susijusi Rusijos įmonė „Europolis“ yra sudariusi sutartį su Sirijos valdžia dėl Sirijoje esančių naftos išteklių atlaisvinimo ir tolesnio eksploatavimo“, – skelbiama pranešime.

CIT atkreipia dėmesį, kad buvęs nepripažintos Donecko Liaudies Respublikos (DLR) pajėgų vadas Igoris Girkinas (taip pat – Strelkovas) pranešė apie grupei „Vagner“ priklausiusio 5-ojo kovinio būrio, šarvuotosios technikos grupės ir artilerijos padalinio sunaikinimą (jo turimi duomenys galėjo būti gauti iš grupės „Vagner“ gretose tarnaujančių buvusių DLR separatistų), tačiau JAV gynybos ministras Jamesas Mattisas teigia, kad rusų kariai per ataką nenukentėjo, kitaip sakant, koalicija įsitikinusi, kad Rusijos pusė gavo išankstinį perspėjimą.

„Jei paaiškėtų, kad po koalicijos smūgių grupė „Vagner“ iš tiesų patyrė netekčių, šį įvykį reikėtų vadinti pirmu tokiu atveju per visą Rusijos operacijos Sirijoje laikotarpį. Kad ši informacija patikima, bus galima teigti tik tada, kai socialiniuose tinkluose pasirodys žuvusių samdomų karių artimųjų pranešimai, tačiau jie paprastai atsiranda ne anksčiau nei praėjus kelioms dienoms po žūties“, – rašoma pranešime.

Žinomas teisininkas Markas Feyginas, savo ruožtu, pranešė, kad nuo JAV pajėgų smūgio žuvo 215 samdomų karių.

Svetainėje inforesist.org primenama, kad koalicijos pajėgos įvykdė galingą aviacijos smūgį, nukreiptą į Sirijos valdžią remiančių pajėgų pozicijas. Per ataką žuvo daugiau kaip šimtas B. al Assado režimo šalininkų. Pentagono atstovas daro prielaidą, kad prieš sukilėlius nukreiptoje karinėje operacijoje galėjo dalyvauti ir Rusijos kariai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (587)