Artimi M. Trump šaltiniai pasakojo, kad ji rengiasi grįžimui į šeimos namus „Mar-a-Lago“ Floridoje, Palm Biče.

„Ji tiesiog nori grįžti namo“, – teigė šaltinis CNN.

Ne kartą pranešta, kad Donaldas Trumpas nesutinka viešai pripažinti pralaimėjimo rinkimuose. Pastaruoju metu jis renovuoja namus Floridoje ir rengiasi dramatiškam išėjimui iš Baltųjų rūmų inauguracijos dieną, kai bus prisaikdintas išrinktasis prezidentas Joe Bidenas. Tiesa, JAV prezidentas dar nepaskelbė, kad jis paliks kabinetą sausio 20 d.

O Melania ruošiasi persikraustymui, siunčia daiktus į Floridą ir į šeimos būstus Niujorke. Vienas CNN šaltinis patvirtino, kad jų 14 m. sūnus Barronas mokslo metus baigs Floridoje.

Pirmoji JAV dama svarsto, kaip toliau kurti savo įvaizdį, kai neteks dabartinio titulo. Šaltinių teigimu, ji galvoja leisti didelę iliustruotą knygą apie Baltųjų rūmų svetingumo istoriją ir galbūt tęsti „Be Best“ („Būk geriausias“) – visuomenės informavimo kampaniją, kuria siekiama padėti vaikams.

M. Trump netgi teiravosi valdininkės Marcios Lee Kelly, ar nėra biudžeto (iš mokesčių mokėtojų pinigų), skirto išeinančioms pirmosioms damoms. Tokio biudžeto nėra.

Sekmadienį portalas „Axios“ pranešė, kad D. Trumpas ketina išrinktojo prezidento demokrato Joe Bideno inauguracijos dieną palikti Baltuosius rūmus sraigtasparniu, o paskui lėktuvu „Air Force One“ išskristi į Floridą, jis praleis visus oficialius renginius šalies sostinėje.

Pasak portalo šaltinių, D. Trumpas nepasveikins J. Bideno Baltuosiuose rūmuose, nedalyvaus inauguracijoje, bet pasakys kalbą dideliame savo šalininkų mitinge Floridoje, kur paskelbs, kad dalyvaus 2024 metais įvyksiančiuose prezidento rinkimuose. Anot leidinio, D. Trumpas, praeityje – „televizijos žvaigždė“, sąmoningai ketina sudaryti situaciją, kai televizijos žiūrovų dėmesys turės blaškytis tarp naujojo prezidento prisaikdinimo ceremonijos Vašingtone, kuri vyks laikantis saugaus atstumo, ir jo paties kalbos didžiulei miniai Floridoje.

Baltieji rūmai tokios informacijos apie D. Trumpo planus oficialiai nepatvirtina. D. Trumpas pripažintų savo pralaimėjimą rinkimuose, jeigu nebūtų įsitikinęs, kad balsavimo rezultatai buvo suklastoti.

Dabartinis Baltųjų rūmų šeimininkas tai pareiškė šeštadienį per susitikimą su savo šalininkais Džordžijos valstijoje.

Lapkričio 3 d. įvyko JAV prezidento rinkimai. Demokratas Joe Bidenas užsitikrino daugiau kaip 270 rinkikų balsų, reikalingų pergalei. Tačiau antros kadencijos siekiantis respublikonas D. Trumpas atkakliai tvirtina apie plataus masto sukčiavimą rinkimuose ir atsisako pripažinti savo pralaimėjimą. Tiesa, jis vis dėlto sutiko pradėti valdžios perdavimo procedūrą.

Naujojo JAV prezidento inauguracija įvyks 2021 metų sausio 20 d.