Antradienio vakarą sakydama kalbą mokslo ir švietimo atstovams, S. Zurabišvili pareiškė, kad „mūsų pareiga – parodyti pasauliui savo kultūrą, savo tapatybę“.

„Tuo būsime įdomūs pasauliui, nes neturime ir neturėsime nei armijos, nei ginklų... Neturime didelio ekonominio potencialo, tačiau turime labai galingą ginklą – savo žinias“, – tuomet sakė Sakartvelo lyderė.

Prezidentės žodžiai, kad šalis „neturi ir neturės nei armijos, nei ginklų“, supykdė ne tik opoziciją, bet ir gynybos ministrą Iraklijų Garibašvilį, sakiusį žurnalistams, kad S. Zurabišvili teiginiai apie ginkluotąsias pajėgas jam yra kategoriškai nepriimtini.

„Būdamas gynybos ministras, norėčiau pareikšti, kad mūsų kariškiai yra labiausiai nusipelnę piliečiai. Padarysiu viską, kad sustiprinčiau Sakartvelo kariuomenę. Mūsų kariuomenė yra stipri ir joje tarnauja didvyriai“, – nurodė ministras.

Tuo metu parlamento Žmogaus teisių apsaugos komiteto pirmininkė Sofo Kiladzė neatmetė galimybės, jog valstybės vadovė ne visiškai tiksliai išreiškė savo mintį apie kariuomenę, nes užaugo ir gyveno užsienyje.

„Manau, kad prezidentė nesugebėjo tiksliai išsakyti savo minties, nes ji užaugo ne Sakartvele“, – žurnalistams pareiškė S. Kiladzė.

Praeitais metais Sakartvelo prezidente išrinkta S. Zurabišvili gimė Prancūzijoje, nuo bolševikų režimo į Paryžių 1921 metais pabėgusioje kartvelų šeimoje.