Pasak aktyvistės, valdančiosios partijos „Sakartvelo svajonė“ veiksmai yra kartvelų tautos nacionalinių interesų išdavystė.

„Visas civilizuotas pasaulis sako, kad aviacijos kompanijos „Azimut“ skrydžiai draudžiami, o Sakartvelo valdžia jai pasakė – sveiki, skraidykite. Šis lėktuvas negalės patogiai nusileisti pas mus. Per pirmąjį skrydį turime stoti kartu ir parodyti, ką mano Sakartvelo visuomenė“, – teigė ji.

E. Choštaria pakvietė bendraminčius gegužės 19 d. 12 val. Tbilisio laiku susirinkti sostinės Pirmosios Respublikos aikštėje, o po to kolona žygiuoti į Tbilisio tarptautinį oro uostą.

„Mes nieko neturime prieš keleivius, ne mūsų reikalas, kas ir kur skrenda, bet mes parodysime Rusijai ir visam pasauliui, kad šis lėktuvas nesutinkamas plojimais“, – pabrėžė aktyvistė.

Pasak Sakartvelo žiniasklaidos, antradienį Tbilisyje bus surengtos dvi protesto akcijos prieš oro susisiekimo su Rusija atnaujinimą. Partijos „Europinis Sakartvelas“ šalininkai renkasi prie Vyriausybės rūmų su šūkiu „Ivanišvilio režimui - bilietas į Maskvą, į vieną pusę“. Prie parlamento pastato turėtų įvykti akcija „Rusijos laivu negalėsime patekti į ES“.

Pirminiais duomenimis, oro susisiekimas tarp Rusijos ir Sakartvelo bus atnaujintas gegužės 19 d. Pirmąjį skrydį maršrutu Maskva–Tbilisis–Maskva surengs aviacijos bendrovė „Azimut“. Nuo gegužės 20 d. skrydžius maršrutu Tbilisis-Maskva-Tbilisis atnaujins aviacijos kompanija „Georgian Airways“.

Gegužės 10 d. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas panaikino vizų režimą Sakartvelo piliečiams ir atšaukė draudimą Rusijos aviacijos kompanijoms skraidyti į Sakartvelą.

Pastarosiomis dienomis Sakartvelas leido dviem aviacijos bendrovėms organizuoti tiesioginius skrydžius į Rusiją.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją