Prezidentės Salomės Zurabšvili tinklapį „šią popietę užpuolė programišiai“, naujienų agentūrai AFP patvirtino jos atstovė.

„Incidentą tiria teisėsaugos institucijos“, – nurodė Sofo Džadžanašvili.

Sakartvelo naujienų agentūros „InterPressNews“ žiniomis, programišiai taip pat įsilaužė į šalies bendrosios kompetencijos teismų, kelių vyriausybės agentūrų, nevyriausybinių organizacijų ir žiniasklaidos priemonių svetaines.

Manoma, kad iš viso nukentėjo iki 2 tūkst. tinklapių.

Juose buvo įdėta ištremto Sakartvelo eksprezidento Michailo Saakašvilio nuotrauka su užrašu „Aš sugrįšiu!“, informavo „InterPressNews“.

M. Saakašvilis savanoriškai gyvena tremtyje Ukrainoje, kur jis persikėlė 2013 metais, pasibaigus jo antrai kadencijai prezidento poste.

Šis užkietėjęs provakarietiškas reformistas ieškomas Tbilisyje dėl kaltinimų piktnaudžiavimu valdžia, kuriuos jis neigia.

Keletas buvusių aukšto rango M. Saakašvilio administracijos pareigūnų buvo įkalinti jo partijai 2012 metais pralaimėjus parlamento rinkimus dabartinei valdančiajai partijai „Sakartvelo svajonė“, vadovaujamai oligarcho Bidzinos Ivanišvilio.

Opozicijos partijos ir Sakartvelo sąjungininkai Vakaruose pasmerkė smerkia šį baudžiamąjį persekiojimą kaip politinę raganų medžioklę.