Šalis paskelbė lauksianti ilgesniam laikui čia apsistosiančių lankytojų, kuriuos domina nuotolinio darbo iš Gruzijos galimybės.

Ši programa yra šalies atsivėrimo plano dalis. Ja siekiama paremti šalies turizmo industriją, smarkiai nukentėjusią dėl koronaviruso.

Kaip rašo insider.com, besidomintys nuotolinio darbo iš Sakartvelo galimybe turės užpildyti prašymą ir turėti preliminarius patvirtinimo dokumentus. Jie apima įrodymus, kad asmuo turi kelionės draudimą, pažymą apie darbą ir asmeninę informaciją. Numatoma, kad atvykę tokie ilgalaikiai turistai turės savo lėšomis 14 dienų praleisti karantine.

Kol kas oficialaus pranešimo dar nėra, tačiau Ekonomikos ministerija nuolatos atnaujina savo puslapį.

„Gruzija pasaulyje pasižymi epidemiologiniu atžvilgiu saugios valstybės įvaizdžiu, tad mes norime išnaudoti šią galimybę. Kalbame apie tokį sienos atidarymą, kuris galėtų apsaugoti mūsų piliečių sveikatą, tačiau, kita vertus, norime pakviesti į Gruziją visų šalių piliečius, kurie gali dirbti nuotoliniu būdu“, – vyriausybės naujienų portalui agenda.ge sakė Gruzijos ekonomikos ministrė Natia Turnava.

Šiuo metu Gruzija planuoja liepos 3 d. atverti savo sienas visiems užsienio turistams. Tačiau ši naujoji vizų programa yra skirta ilgesnį laikotarpį šalyje pasilikti norintiems lankytojams.

Pirmadienio duomenimis, Sakartvele patvirtinti 1137 koronaviruso atvejai ir 16 mirčių nuo koronaviruso.

Kai kurie žmonės ima suprasti, kad tie darbai, kuriuos anksčiau dirbdavo biure, iš tiesų gali būti atliekami bet kur. Keletas turistų pamėgtų vietų viliasi tuo pasinaudoti.

Barbadosas šį mėnesį pranešė planuojantis įvesti „12 mėnesių lankymosi Barbadose antspaudą“, kuris leistų lankytojams iki metų laiko gyventi ir dirbti saloje.

Tokie planai yra kuriami siekiant paremti šalies turizmo pramonę, o lankytojams norima suteikti galimybę ištrūkti ir pailsėti nuo ankštų butų ir miesto gyvenimo.