Politikas buvo nufotografuotas Amsterdamo Schipolio oro uoste. Jo advokatas Oscaras Hammersteinas patvirtino informaciją apie M. Saakašvilio atvykimą į Nyderlandus.

Antradienį per spaudos konferenciją Varšuvoje buvęs Gruzijos prezidentas sakė sieksiąs atgauti Ukrainos pilietybę ir neketinąs prašyti politinio prieglobsčio Lenkijoje. M. Saakašvilis papasakojo ir apie savo planus: „Aš jau nusprendžiau, ką darysiu artimiausiomis dienomis. Pirmiausia Nyderlanduose susitiksiu su šeima, vėliau keliausiu po visą Europą ir dalyvausiu politinėje veikloje“.

M. Saakašvilis yra vedęs 48 metų amžiaus Nyderlandų pilietę Sandrą Roelofs, kilusią iš Terneuzeno miesto. Pora turi du sūnus.

2017 metų liepos mėnesį, kai M. Saakašvilis lankėsi Jungtinėse Valstijose, Ukrainos prezidentas Petro Porošenka savo įsaku atėmė jam Ukrainos pilietybę. Praėjusių metų rugsėjo pradžioje buvęs Gruzijos prezidentas su šalininkų pagalba prasiveržė pro pasieniečių kordoną ir pateko į Ukrainos teritoriją iš Lenkijos. Šių metų vasario 12 d. M. Saakašvilis buvo sulaikytas viename iš Kijevo restoranų, nuvežtas į oro uostą ir išsiųstas į Lenkiją.