Prokuroras Levanas Vepchvadzė prieš įeidamas į kalėjimą žurnalistams pareiškė, kad toks kaltinimas turi tvirtą pagrindą. Šioje byloje sulaikyti dar keturi Sakartvelo piliečiai, kaip įtariama, padėję M. Saakašviliui.

Eksprezidento advokatas Beka Basilaja savo ruožtu pareiškė, kad naujausias kaltinimas „yra valdančiosios partijos „Sakartvelo svajonė“ Saakašvilio pripažinimas didvyriu, pasirinkusiu sunkiausią grįžimo į tėvynę kelią“.

Eksprezidentas, dabar turintis Ukrainos pilietybę, rugsėjo 29 dieną slapta atvyko į Sakartvelą. Po dviejų dienų jis buvo sulaikytas Tbilisyje.

M. Saakašvilis šiuo metu kalinamas Rustavio mieste, jam Sakartvele iškeltos kelios baudžiamosios bylos. Šalies pareigūnai ne kartą grasino jį areštuoti, kai tik jis kirs sieną.

Pats M. Saakašvilis teigia buvęs sulaikytas neteisėtai, o jam pareikštus kaltinimus laiko sufabrikuotais. Be to, jis yra paskelbęs bado streiką.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)