„Priėmėme sprendimą nutraukti boikotą ir mūsų išrinktų deputatų patekimą į parlamentą. Tai yra teisingas sprendimas, kuris tikrai paskatins valdžios pasikeitimą", – žurnalistams kalbėjo VNJ pirmininkas Nikanoras Melija.

Jis pažymėjo, kad parlamento boikotas buvo pagrįstas, nes „tai buvo kova su valstybę užgrobusio oligarcho Bidzino Ivanišvilio režimu“.

„Mes nepasirašysime dokumento apie politinės krizės pabaigą Sakartvele, kurį pasirašė valdančioji partija ir kitos opozicinės partijos“, – pareiškė N. Melija.

Opozicinės partijos, per 2020 metų spalio mėnesį vykusius rinkimus gavusios 60 iš 150 vietų parlamente, paskelbė parlamento boikotą motyvuodamos tuo, kad institucijos tariamai visiškai suklastojo rinkimus valdančiosios partijos „Sakartvelo svajonė“ naudai.

Šalyje kilo politinė krizė, o parlamentas negalėjo dirbti visu pajėgumu.

Balandžio mėnesį opozicinės partijos, išskyrus VNJ, baigė boikotą ir jų atstovai pateko į parlamentą, pasirašydamos dokumentą, kurį parengė Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Charles'is Michelis (Šarlis Mišelis), kuris kovą ir balandį dukart lankėsi Tbilisyje ir vedė derybas su Sakartvelo valdžia bei opozicija dėl politinės krizės užbaigimo.

Praėjusią savaitę N. Melija buvo Kijeve, kur susitiko su VNJ įkūrėju, buvusiu Sakartvelo prezidentu Michailu Saakašviliu.

Susitikime, pasak N. Melijos, buvo aptarta partijos atėjimo į valdžią strategija.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)