Kaip praneša UNIAN korespondentas Rusijoje, apie tai S. Lavrovas pasakė Maskvoje vykusioje spaudos konferencijoje su Kazachstano Užsienio reikalų ministru.

„Per paskutinį prezidento V. Putino ir kanclerės A. Merkel pokalbį (kovo 31 d.) nebuvo jokio pažado. Pokalbio metu mūsų prezidentas informavo Vokietijos kanclerę, kad pasibaigus pratyboms Rostovo srityje, vienas iš jose dalyvavusių batalionų grįžo į nuolatinę dislokacijos vietą Samaros srityje“, – pasakė S. Lavrovas.

Jo teigimu, kai kiti kariniai daliniai atliks jiems numatytas užduotis, jie „taip pat grįš į nuolatinės dislokacijos vietas“.

S. Lavrovas pareiškė, kad karinių dalinių judėjimas Rusijos teritorijoje nėra ribojamas, ir Vakarų partneriai pripažįsta, jog teisiniu požiūriu jokių problemų nekyla.

„Nedaryčiau taip, kaip daro dabartiniai Ukrainos vadovai ir jų užtarėjai iš Vakarų. Mes manome, kad jei įvedamas terminas „deeskalavimas“, nereikia didinti retorikos. Visų pirma reikia deeskaluoti retoriką, kuri šiuo metu peržengia visas sveiko proto ribas“, – pasakė S. Lavrovas.

Kaip jau pranešė UNIAN, balandžio 1 d. NATO generalinis sekretorius Andersas Foghas Rasmussenas nepatvirtino pranešimo apie Rusijos kariuomenės dalinių atitraukimą nuo sienos su Ukraina ir dar kartą paragino Maskvą deeskaluoti situaciją bei pradėti politinį dialogą su Ukrainos vadovybe.