Apie paliaubų susitarimą tarpininkaujant Ukrainai, Rusijai, Vokietijai ir Prancūzijai paskelbęs Miuncheno saugumo konferencijoje S.Lavrovas pavadino tai „pozityviu“ reiškiniu, bet perspėjo, kad „didesnės pažangos“ nėra.

„Pozityvu, kad kontaktinė grupė (keturių šalių užsienio reikalų ministrai) sutarė vėl pradėti paliaubas nuo vasario 20 dienos“, – sakė S.Lavrovas šeštadienį rusų žurnalistams Miunchene.

Susitarime pažymima, kad susirūpinimą kelia „sunkiosios ginkluotės atitraukimo pradžia“ Ukrainos rytuose, pridūrė Rusijos ministras.

Per susitikimą Miunchene „išnagrinėta, kur mes esame įgyvendinant susitarimus, pasiektus“ keturių šalių prezidentų spalį Berlyne, sakė S.Lavrovas.

„Matome, kad nėra didesnės pažangos dėl Berlyne priimtų sprendimų rezultatų“, – pažymėjo jis.

Per beveik trejus metus karinių veiksmų tarp Ukrainos pajėgų ir prorusiškų separatistų šalies rytuose žuvo beveik 10 tūkst. žmonių. Kijevas ir jo sąjungininkai vakaruose tvirtina, kad separatistai iš Rusijos gauna karinę paramą, bet Maskva tai neigia.

Nors gruodžio pabaigoje buvo paskelbtos paliaubos, susirėmimų nuolat kyla, ir vasario pradžioje suaktyvėjus smurtui, žuvo beveik 30 žmonių.