„Kalbėjome apie būtinybę Ukrainoje atlikti objektyvų tyrimą dėl padarytų nusikaltimų, įskaitant įvykius Odesoje, Mariupolyje, Malaizijos oro linijų lėktuvo katastrofą, masines kapavietes netoli Donecko. Visos šalys turėtų blaiviai įvertinti savo poziciją Ukrainos atžvilgiu ir suprasti, kad kaltinti milicininkus ir pateisinti Ukrainos vyriausybės veiksmus nėra perspektyvu“, - tvirtino S. Lavrovas.

Rusijos ir Suomijos užsienio reikalų ministrai aptarė padėtį Ukrainoje ir priėjo bendrą išvadą, kad visos šalys privalo vykdyti rugsėjo 5 dienos paliaubų sutarties ir 19 dienos priimto memorandumo nuostatas.

„Mes palaikome Ukrainos suverenumą ir priemones, kurios padeda Ukrainai spręsti problemas konstruktyviu būdu“, - tikino E. Tuomioja.

Kalbėdamas apie dvišalius santykius tarp Maskvos ir Helsinkio, S. Lavrovas tvirtino, esą Rusijos nuosmukis prekyboje su Suomija buvo laikinas.

„Suomija - viena mūsų ekonominių partnerių. Nors prekybos apyvarta smuko, tačiau tai - tik laikinas reiškinys. Mes sutarėme plėtoti ekonominį bendradarbiavimą“, - teigė Rusijos atstovas.

E. Tuomioja tvirtino, kad ryšiai su Rusija yra itin svarbūs dėl esamų problemų tarp Maskvos ir Europos Sąjungos (ES).

„Mes skirtingai interpretuojame šias problemas. Tačiau svarbu susitikti ir jas išspręsti kartu“, - pabrėžė Suomijos užsienio reikalų ministras.

Dėl nepalankios ekonominės padėties 2014 metais sausio-liepos prekybos apyvarta tarp Rusijos ir Suomijos sumažėjo 6 proc., palyginti su 2013 metais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (100)