„Ukrainoje JAV ir Europos Sąjunga bandė, vadinkime dalykus tikraisiais vardais, įvykdyti eilinę „spalvotą revoliuciją“, operaciją dėl režimo nekonstitucinio pakeitimo“, – sakė S.Lavrovas, kurį citavo naujienų agentūra „Interfax“.

„Tuo pačiu mažai kas iš rimtų analitikų abejoja tuo, kad kalbama labiau ne apie Ukrainos likimą, o apie tai, kad Ukraina buvo paprasčiausiai pasinaudota ir toliau bandoma naudotis kaip pėstininke geopolitiniame žaidime“, – sakė S.Lavrovas Maskvos valstybiniame tarptautinių santykių institute.

„Mūsų partnerių Vakaruose netrikdo tai, kad bandymas realizuoti jų sumanymus padedant valdžiai, kuri remiasi ultranacionalistinėmis, iš esmės, neonacistinėmis jėgomis, yra visiškai neveiksmingas variantas“, – sakė jis.

„Kaltinimai Rusijos adresu dėl to, kad ji, atsiliepusi į laisvą krymiečių valios pareiškimą, esą pakirto partnerystės dvasią Europoje, neverti to popieriaus, ant kurio yra surašyti“, – pareiškė ministras.

Rusija tikisi, kad tarptautinis susitarimas sumažinti įtampą Ukrainos krizėje bus įgyvendinamas praktiniais žingsniais, ketvirtadienį pareiškė užsienio reikalų ministras S. Lavrovas.

Rusija, Ukraina, JAV ir Europos Sąjunga (ES) praeitą savaitę Ženevoje pasirašė susitarimą, turintį padėti išspręsti didžiausią nuo Šaltojo karo pabaigos krizę tarp Maskvos ir Vakarų šalių, tačiau abi stovyklos kaltino viena kitą nevykdant prisiimtų įsipareigojimų.

„Rusija tikisi, kad Ženevos susitarimai bus įgyvendinti praktiniais veiksmais artimiausioje ateityje“, – Rusijos naujienų agentūros citavo S.Lavrovą.