„Aš asmeniškai manau, kad raginimai nepamesti sveiko, kuriuos reiškia opozicijos lyderiai, tarp jų – Vitalijus Kličko, rodo, kad situacija tampa nevaldoma“, - spaudos konferencijoje Maskvoje sakė Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas.

Jis mano, kad protesto akcijų Kijeve dalyvių veiksmai prieštarauja europietiškoms elgesio normoms.

„Merijos užgrobimas, vyriausybinių pastatų užgrobimas, kur smogikai laikėsi kelias savaites – jūs įsivaizduokite – (kas), jei tai būtų įvykę bet kurioje Europos Sąjungos valstybėje? Ar tai įmanoma? Jie to niekada neleistų“, - retoriškai klausė S.Lavrovas, antradienio spaudos konferencijoje komentuodamas padėtį Ukrainoje.

„Pogromai, policijos puldinėjimas, padeginėjimai, „Molotovo kokteiliai“, sprogstamieji užtaisai – tai baisu, tai visiškas visų europietiškų elgesio normų pažeidimas“, - pabrėžė rusų ministras.

Pažymėjęs, kad Ukraina yra Rusijos „kaimynė, partnerė, draugas, brolis ir čia dviejų nuomonių būti negali“, S.Lavrovas sakė, kad „bet kurios valstybės, taip pat – ir Ukrainos, vidaus problemos turi būti sprendžiamos dialogu, konstitucinėje teisinėje erdvėje, be įsikišimo iš išorės“.

Tuo pačiu Rusijos užsienio reikalų ministras kritikavo kai kurių ES valstybių poziciją dėl Ukrainos vidaus konflikto.

„Aš nežinau, kas ir kodėl Europos Sąjungoje ant mūsų pyksta dėl įvykių Ukrainoje. Mums labiau patiktų, kad mūsų kolegos europiečiai, kai kurie jų, nesielgtų taip nesivaržydami ryšium su Ukrainos krize, kai be jokių kvietimų kai kurių Europos vyriausybių nariai puolė į Maidaną, dalyvavo antivyriausybinėse demonstracijose šalyje, su kuria palaiko diplomatinius santykius“, - sakė S.Lavrovas.

„Tai paprasčiausiai nepadoru“, - pridūrė jis ir pridūrė, kad nenorėtų „palaikyti provokacinių kalbų dėl Ukrainos skilimo“.

„Mes darome visa, kad padėtume užkirsti tam kelią, kad padėtume stabilizuoti situaciją, ir toliau veiksime būtent taip“, - sakė jis.