Kol 2004 m. rugpjūtį ji sulaukė skambučio iš Kinijos. „Pagalvojau, kad iš manęs nori išvilioti pinigų. Daug metų sulaukdavau skambučių iš Kinijos, tačiau nekreipiau į juos dėmesio“, – CNN pasakojo moteris.

Tačiau šis skambutis buvo kitoks – išgirstas balsas buvo jos vyro.

„Paklausiau: „Ar tu tikrai gyvas?“ Jis atsakė: „Taip, aš gyvas.“ Tada paklausinėjau šio bei to, jis atsakė. Taip supratau, kad tai tikrai mano vyras“, – sakė Kim Eun Hae.

Galiausiai susitikę sutuoktiniai vos vienas kitą pažino. „Jis buvo toks liesas, net svyravo. Vos atpažinau jo nosį“, – prisimena moteris.

Vyriškis negalėjo atsigrožėti savo žmona: „Ji atrodė kaip senų laikų dvarininkė. O toji propaganda, kad pietų korėjiečiai miršta iš bado, kad amerikiečiai atima ryžius, o jiems duoda tik suplėkusių miltų. Vien tokią propagandą girdėjau, todėl galvojau, kad ji mirusi.“

Po daugelio metų pagaliau susitikę sutuoktiniai apsikabino ir apsiverkė.

Lee Soon Sangas pateko į Šiaurės Korėjos karių nelaisvę 1953 m., likus dviem dienoms iki paliaubų pasirašymo. Trejus su puse metų jis praleido karo belaisvių stovykloje, vėliau buvo išsiųstas į liūdnai pagarsėjusią anglies kasyklą Aoji, Šiaurės Korėjoje, ten gaminamas ir parakas. Tenai jis vėl vedė, susilaukė vaikų, tačiau visada prisimindavo iki karo gyventą gyvenimą.

Lee Soon Sangas ir Kim Eun Hae
„Gyvenimas Šiaurės Korėjoje buvo sunkus, visada prisimindavau savo gimtąjį miestą. Nors ir maniau, kad žmona mirusi, visada galvojau, kad vieną dieną grįšiu (į Pietų Korėją)“, – pasakojo jis.

2004 m. su juo susisiekė tarpininkas, vienas iš tų, kurie užsidirba slapta atgabendami ir išgabendami žmones iš Šiaurės Korėjos. „Jis pasakė, kad Kim Eun Hae ir mano sūnus pasiturinčiai gyvena Kinijoje ir kad pasiimčiau pinigus ir grįžčiau į Šiaurės Korėją, kad geriau gyvenčiau“, – sakė buvęs karo belaisvis.

Sulaukęs 77 m. vyriškis buvo susitaupęs 20 000 Šiaurės Korėjos vonų (apie 400 Lt), pardavinėdamas cigaretes. „Šiaurės Korėjoje tai dideli pinigai, už juos galima nusipirkti nedidelį namą. Padaviau juos(tuometinei – red.) žmonai ir pasakiau: „Važiuoju rinkti gilių, grįšiu po dviejų ar trijų dienų. Taip iš važiavau“, – dalinosi prisiminimais Lee Soon Sangas.

Jis ketino grįžti, tačiau negrįžo. Dabar jis nekalba apie paliktą šeimą. „Esu laimingas. Tu – mano žmona“, – pasakė jis Kim Eun Hae.

Skaudus jo pasirinkimas – realybė daugeliui, kuriems teko išsiskirti ar pasirinkti, atsiskyrus Korėjoms.