Rusijos užsienio reikalų ministerija po pokalbio telefonu tarp užsienio reikalų ministro Sergejaus Lavrovo ir jo kolegos iš Kinijos Wang Yi pranešė, kad buvo aptariamos galimybės „išeiti iš konfrontacijos spiralės Korėjos pusiasalyje“.

Pasak JAV valstybės sekretoriaus Rexo Tillersono, Vašingtonas „ir toliau“ suinteresuotas dialogu su Šiaurės Korėja. Tačiau kamuolys esą yra Kim Čen Uno rankose. R. Tilersonas prieš tai jau su Pentagono vadovu Jimu Mattisu signalizavo pasirengimą derėtis. Tačiau kaip derybų sąlygą jis įvardijo Šiaurės Korėjos geros valios įrodymą - , „nedelsiant nutraukti provokacijas“, pavyzdžiui, branduolinio ginklo, raketų ir kitokios ginkluotės bandymus.

Kim Jong Unas antradienį pareiškė, kad kol kas neleis raketų Guamo, kur įsikūrusios JAV karinės bazės, kryptimi. Jis pradžioje ketinąs „dar šiek tiek ilgiau stebėti“ Vašingtono elgesį. Kartu Kim Jong Unas paragino JAV vyriausybę „nedelsiant“ sustabdyti provokacijas prieš jo šalį.

Stebėtojai šiuos teiginius įvertino kaip deeskalacijos ženklą. Kinija taip pat kalbėjo apie „lūžio tašką“ konflikte. Dabar metas „grįžti prie taikos derybų“, - sakė Užsienio reikalų ministerijos Pekine atstovė.

Konfliktas pastaruoju metu sukėlė didelį susirūpinimą dėl galimo branduolinio karo.