„DPRK Today“ redakcijos skiltyje itin palankiai vertinamas Amerikos respublikonų partijos kandidato prezidento rinkimuose siūlymas surengti tiesiogines derybas su Šiaurės Korėjos lyderiu Kim Jong Unu, kurios galėtų į gerąją pusę pakeisti Vašingtono ir Pchenjano santykius.

„D. Trumpo „uždegantys politiniai sprendimai“ turi nemažai teigiamų aspektų“, – straipsnyje rašo Han Yong Mook, kuris pats prisistato kaip akademikas iš Šiaurės Korėjos ir Kinijos.

D. Trumpas sakė nesivelsiąs į Pietų ir Šiaurės Korėjos karą. Nejaugi, vertinant iš Šiaurės Korėjos perspektyvos, tai nėra didelė laimė?“, – dėsto tariamas ekspertas.

Analitikų teigimu, nors redakcijos skiltis ir nėra įvardijama kaip oficiali Pchenjano pozicija, akivaizdu, kad panašiai mąsto ir Šiaurės Korėjos valdantysis režimas.

„Tai neįtikėtina. Panašu, kad tai tarsi ir nėra oficiali Pchenjano pozicija, bent jau ne šalies valdžios žodis. Nepaisant to, Šiaurės Korėja tokiu būdu nedrąsiai tiria situaciją. Mums tai tiesiog dar vienas priminimas, priminimas, gautas pačiu laiku, nors – nejaugi mums vis dar reikia įrodymų, ką D. Trumpas galėtų padaryti su JAV politika regione“, – Šiaurės Korėjos žiniasklaidos poziciją vertina Lydso universiteto akademikas Aidanas Fosteris Carteris.

Redakcijos skiltyje užsimenama apie D. Trumpo kovą pasakytą kalbą, kurioje jis samprotauja apie galimybę išvesti JAV karines pajėgas iš Seulo, jeigu Pietų Korėja ir toliau neįsiklausys į raginimą skirti daugiau lėšų gynybai.

Taip, padarykite tai, dabar... Kas galėjo žinoti, kad šūkis „Jankiai, namo“ iš tikrųjų virs realybe? Diena, kai minėtasis šūkis taps tikrove, galėsime švęsti tikrąjį Korėjos susivienijimą“, – skelbia Šiaurės Korėjos žiniasklaida.

Be to, straipsnyje Seulas taip pat raginamas nedidinti finansavimo gynybai ir taip paskatinti Amerikos pajėgų pasitraukimą. Maža to, amerikiečius norima įtikinti prezidento rinkimuose nebalsuoti už galimą demokratų partijos kandidatę Hillary Clinton.

„Kandidatas prezidento rinkimuose, už kurį turėtų balsuoti JAV piliečiai, neturėtų būti toks nuobodus kaip Hillary, kuri tvirtina pritaikysianti Irano modelį sprendžiant branduolinius klausimus Korėjos pusiasalyje. Reikia rinktis D. Trumpą, kuris pasisako už tiesioginį dialogą su Šiaurės Korėja“, – tvirtinama straipsnyje.

„Foreign Policy In Focus“ vadovas Johnas Fefferis teigia, kad redakcijos skiltyje išsakyti teiginiai byloja apie Pchenjano norą palaužti strateginę Vašingtono kantrybės politiką.

„D. Trumpas yra Amerikos politikos Dennisas Rodmanas – keistas, ekstravagantiškas ir mėgstantis riziką. Šiuo metu jis vis dar pašalietis. Nepaisant to, Pchenjanas tikisi, kad jis arba bus išrinktas (ir galės tesėti savo pažadus) arba jo pareiškimai pakeis politinio žaidimo Amerikoje taisykles ir pakoreguos demokratų ir populiariųjų respublikonų požiūrį į Korėjos klausimus“, – tvirtina J. Fefferis.