Žurnalistui užsiminus, kad liberaloji visuomenė teigia, jog Kremlius vis dažniau suvedinėja sąskaitas su jiems nepalankiais asmenimis, S. Ivanovas atkerta, jog Rusija pakankamai demokratinė šalis ir niekas politinių oponentų negrūda į šiukšlių konteinerius.

„Pradėkime nuo jūsų pasakymo „liberalioji visuomenė“. Tokia sąvoka gana abstrakti. Turime daug pažįstamų ir netgi draugų, kurie patys save laiko gana liberaliais žmonėmis, pasiturinčiais, kurie dažnai keliauja į Europą, pasisako už demokratiją. Tiesa, dauguma iš jų man yra sakę, kad aršiai aptarinėja ir „Taikos maršą“, ir pavienius mūsų pramogų atstovus, kurie šiuo metu vyksta rengti pasirodymų į Ukrainą. O dėl sąskaitų suvedinėjimo. Kuo tai pasireiškia? Niekas nesuvedinėja jokių sąskaitų – mano galva, nieko panašaus nevyksta. Bent jau nieko panašaus į tai, kas dabar vyksta „demokratinėje“ Ukrainoje. Tai, kad pas mus į kairę ir į dešinę muša politinius oponentus? Grūda juos į šiukšlių konteinerius? Tikrai nepastebėjau. Arba, kad pas mus draudžia išvažiuoti į užsienį, draudžia užsienio žiniasklaidą, trukdo nekomercinių organizacijų veiklą, įskaitant ir tas, kurios įvardijamos kaip užsienio agentai? Jų paprasčiausiai prašo: sakote, kad gyvenate iš Vakarų pinigų, tai ir dirbkite toliau“, - sakė S. Ivanovas.

Žurnalistui paraeiškus, kad užsienio kapitalo ribojimas žiniasklaidoje tai dar vienas sąskaitų suvedinėjimo elementas, S. Ivanovas teigia, kad kitose šalyse įstatymai dar griežtesni.

„Dėl savo profesijos pakankamai ilgai gyvenau užsienyje. Ir ten įstatymai dėl užsienio dalyvavimo vietos žiniasklaidos veikloje dar griežtesni nei pas mus. Jūs ką, manote, kad, jeigu panorėsite, galėsite laisvai įsigyti „Daily Telegraph“, „Financial Times“, „Dagens Nyheter“? Ne, jums paprasčiausiai to neleis. O pas mus tik 20 proc., bet galima“, - aiškino V. Putino administracijos vadovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)