Prokurorai kaltina 79 metų buvusį politiką trukdymu vykdyti teisingumą, kai jis esą sumokėjo šokėjoms ir „vakarėlių liūtėms“ apie 10 mln. eurų kyšių, kad jos nepasakotų, kas vykdavo S. Berlusconi organizuotuose audringuose „bunga bunga“ sekso vakarėliuose..

S.Berlusconis įtariamas apipylęs merginas pinigais ir dovanomis, kad jos duotų palankius parodymus, atliekant tyrimą ir nagrinėjant bylą dėl įtariamo mokėjimo už seksą su šokėja Karima El Mahroug, pagarsėjusia kaip Rubi Širdžių Daužytoja, kai jai dar nebuvo sukakę 18 metų.

Žiniasklaidos magnatas pernai buvo išteisintas toje byloje, bet prokurorai dabar spaudžia nagrinėti naują korupcijos bylą, kurioje kaltinamas S.Berlusconi ir 30 kitų žmonių, siejamų su „egzotiškomis vakarienėmis“, kurias jis rengdavo įvairiose prabangiose rezidencijose.

Preliminariame posėdyje teisėja Anna Laura Marchiondelli padalijo šią bylą septyniems teismams: daugumai kaltinamųjų pateiktus kaltinimus nagrinės Milanas, kai Monca, Peskara, Roma, Siena, Trevizas ir Turinas susitelks į kaltinimus pavieniams asmenims.

A.L.Marchiondelli nutarime sakoma, kad kiekvienas kaltinimas turi būti nagrinėjamas miestuose, kur vyko numanomi korupcijos atvejai.

Teikdama parodymus „Bunga Bunga“ byloje, Ruby teigė neturėjusi lytinių santykių su S.Berlusconi ir tvirtino, kad viename pasiklausytame pokalbyje ji melavo savo draugėms, jog ji mylėjosi su magnatu.

Vėliau tyrimu buvo nustatyta, kad S.Berlusconi šią merginą apipylė dovanomis, kurių vertė – apie 7 mln. eurų. Tos dovanos buvo grynųjų pinigų pavidalu, taip pat automobiliai, mokėjimai už gyvenimą apartamentuose ir medicinos paslaugas.

„Išdykėlė“

Kitoms liudininkėms esą burnos buvo užčiauptos dar 3 mln. eurų vertės dovanomis. Toms merginoms esą buvo duodama grynųjų pinigų ir vertingų dovanų; jos būdavo apgyvendinamos prabangiuose apartamentuose, kurių nuoma būdavo apmokama, taip pat būdavo skiriama pinigų pragyvenimo išlaidoms.

Peskaros teismas nagrinės bylą, susijusią su buvusia televizijos orų pranešėja Miriam Loddo. Monca savo ruožtu nagrinės bylas, susijusias su Aris Espinoa, kuri pasakojo, kad S.Berlusconi vadindavo ją savo „išdykėle“, taip pat Elisa Toti, kurios motina viename pokalbyje telefonu buvo nugirsta klausianti, kiek magnatas davė jai pinigų.

Trevizas aiškinsis dėl Giovannos Rigato, kuriai esą buvo atsilyginta parūpintu televizijos pranešėjos darbu, o Turinas – dėl grožio konkurso „Mis Italija“ finalininkės Robertos Bonosios. Tuo tarpu Siena ir Roma nagrinės bylą, kurioje kaltinamos muzikantai Mariano Apicella ir Danilo Mariani.

Kiekvienas šių teismų taip pat nagrinės atitinkamus kaltinimus, susijusius su S.Berlusconi, todėl magnato advokatas Franco Coppi pajuokavo, kad jo kontorai teks „samdyti daugiau teisininkų“, siekiant sumažinti darbo krūvį dėl visų tų bylų.

„Aš jau per senas važinėti po visą Italiją“, – aiškino jis.

Dainininkas M.Apicella ir pianistas D.Mariani, kurių pasirodymai esą užbaigdavo audringas orgijas, buvo iškviesti duoti parodymų, kad tie vakarėliai buvo ne kas kita, o padorios prabangios vakarienės.

S.Berlusconi kaltinamas nupirkęs butą iš M.Apicellos ir vilą iš D.Mariani ne tam, kad padėtų savo seniems draugams sunkioje finansinėje padėtyje, kaip jis tvirtino, o kad nupirktų jų tylėjimą, sako prokurorai.

Buvęs premjeras teismuose jau toli gražu nėra naujokas. 2014 metais jis buvo nuteistas didelio masto verslo mokesčių slėpimo byloje, bet jam buvo skirta viešųjų darbų senelių namuose, o ne laisvės atėmimo bausmė.

S.Berlusconi patyrė naują teisinį smūgį pernai liepą, kai Neapolio teismas skyrė jam trejus metus kalėjimo už vieno senatoriaus papirkimą. Vis dėlto jis išvengė realios laisvės atėmimo bausmės, pasinaudojęs procedūrinėmis aplinkybėmis.