Šeštadienį ryte lavonai rasti tanklaivio „Sanchi“ gelbėjimosi valčių denyje, nurodė kinų valstybinis transliuotojas CCTV. Gelbėtojai laive išbuvo trumpiau nei pusvalandį, bet sugebėjo paimti laivo duomenis ir vaizdo įrašus, sakoma pranešime.

CCTV pridūrė, kad dėl aukštos temperatūros, siekusios 89 °C, gelbėtojai negalėjo patekti į įgulos gyvenamąsias patalpas.

Gelbėjimo operacijos vaizdo įraše matyti, kad dalis „Sanchi“ tebeliepsnoja ir kad nuo jo korpuso ir antstatų visiškai nudegę dažai. Pareigūnai nerimauja, kad laivas gali sprogti ir nuskęsti, bet šeštadienį jokių pranešimų apie šią galimybę nebuvo.

Susidūrimo priežastis tebėra neaiški. Anksčiau šią savaitę iš jūros buvo ištrauktas vienas lavonas, tad lieka nerasti dar 29 įgulos nariai.

Visi tanklaivio įgulos nariai buvo iraniečiai, išskyrus du Bangladešo piliečius.

Šeštadienį gelbėjimo ir valymo operacijose dalyvavo iš viso 13 laivų, tarp jų vienas iš Pietų Korėjos ir du – iš Japonijos. Ant tanklaivio buvo liejamos putos, mėginant numalšinti liepsnas.

Su Panamos vėliava plaukiojantis 274 m ilgio tanklaivis „Sanchi“, gabenęs 136 tūkst. t naftos kondensato – itin lengvos naftos frakcijos, per gaisrą lengvai išgaruojančios arba išdegančios. Dėl šios priežasties didelio masto ir pavojingas naftos išsiliejimas mažai tikėtinas.

Vis dėlto didelės liepsnos, nepalankūs orai ir prastas matomumas trukdė gelbėjimo pastangoms.

Grūdų krovinį gabenęs Kinijos sausakrūvis „CF Crystal“ praeitą šeštadienį susidūrė su „Sanchi“ už 160 jūrmylių (296 km) į rytus nuo Šanchajaus. Kinų laive buvo 21 įgulos narys; kaip pranešama, nei vienas iš jų nenukentėjo.