Kai socialistų partijos parlamentarė Bessie Braddock tuometinį premjerą apkaltino padauginus alkoholio, vyriausybės vadovas atsakymui žodžio kišenėje ilgai neieškojo: „Gerbiamoji, jūs – baisi. Rytoj aš būsiu blaivus, o jūs – vis tiek baisi“.

Būtent už šį šmaikštų posakį W. Churchillis, kurio iškalba ir žodžio taiklumas nelikdavo nepastebėti, buvo pripažintas juokingiausio istorijoje įžeidimo autoriumi. Tai paaiškėjo apdorojus 2 tūkst. britų apklausos rezultatus.

„Daily Express“ skelbia, jog į aštrialiežuvių dešimtuką taip pat pateko JAV prezidentas Barackas Obama, komikas Groucho Marxas, muzikantas ir atlikėjas Noelis Gallagheris ir kino ekranų gražuolė Elizabeth Taylor. Apklausa atlikta biografinės juostos apie pianisto Liberace „Behing the Candelabra“ pasirodymo garbei.

Ir pats Liberace garsėjo kaip asmuo, mokėjęs laiku ir vietoje mestelėti taiklią repliką. Ekstravagantiška žvaigždė, kurią filme įkūnijo Michaelas Douglasas, taip pat pateko į apklausą už taiklią pastabą jam itin prastą recenziją parašiusiam kritikui: „Ačiū už labai juokingą recenziją... Ją perskaitęs... juokiausi visą kelią iki banko“.

Dažniausiai garsių žmonių pašaipų objektu tampa kitos garsenybės.

„Daily Express“ garsenybių gyvenimo būdo apžvalgininkas Markas Frithas teigia: „Menas, kaip per kelias akimirkas žodžiu pastatyti kitą į vietą, XX amžiuje tikrai klestėjo, šiuo talentu pasižymėjo ir Winstonas Churchillis, ir Liberace. Žodžių karas, į kurį leidžiasi garsūs žmonės, ilgai laiką buvo viena iš puikiausių pramogų, jis niekur nedingo ir šiandien. Šias tradicijas tęsia tokie asmenys kaip Piersas Morganas, lordas Sugaras ir Cheryl Cole“.

Trumpiau tariant, šmaikštuolių netrūksta. Pavyzdžiui, muzikantas Liamas Gallageris apie Victorią Beckham yra pasakęs: „Ji negali kramtyti ir eiti nesvirduliuodama į šalis, tai ką jau kalbėti apie knygos rašymą“.

Pristatome 10 geriausių garsių žmonių perliukų, kuriuos įvertino britai:

1) Winstonas Churchillis (atsakas į parlamentarės Bessie Braddock pastabą apie gėrimą): „Gerbiamoji, jūs – baisi. Rytoj aš būsiu blaivus, o jūs – vis tiek baisi“.

2) JAV prezidentas Barackas Obama (reakcija į Sarah Palin pareiškimą, jog vienintelis pitbulio ir viduriniosios klasės namų šeimininkės, vežiojančios atžalas į sporto treniruotes, skirtumas – dažytos lūpos): „Lūpas galima padažyti ir kiaulei... Bet ji ir liks kiaule“.

3) Pianistas Liberace (atsakas į neigiamą kritiko pateiktą recenziją): „Ačiū už labai juokingą recenziją... Ją perskaitęs... juokiausi visą kelią iki banko“.

4) Muzikantas ir atlikėjas Noelis Gallagheris (apie Robbie Williamsą): „Jūs apie tą storulį šokėją iš „Take That“?‘.

5) Winstonas Churchillis (atkirtis jį tualete užklupusiam valstybės antspaudo saugotojui) : „Perduokite jam, jog vienu metu galiu susitvarkyti tik su vienu š..u“.

6) Dainininkas Frankas Sinatra (apie Robertą Redfordą): „Na, bent jau tikrąją meilę gyvenime rado – tik gaila, kad negali savęs vesti“.

7) Aktorė Elizabeth Taylor: „Gyvenime nemenką dalį geriausių mano sutiktų stipriosios lyties atstovų sudarė šunys ir žirgai“.

8) Komikas Groucho Marxas: „Už išvaizdą ji turėtų dėkoti tėčiui, jis – plastikos chirurgas“.

9) Aktorė Bette Midler (apie princesą Anne): „Ji myli gamtą, nepaisant to, kaip pastaroji su ja pasielgė“.

10) Liamas Gallagheris (apie Vikctorią Beckham): „Ji negali kramtyti ir eiti nesvirduliuodama į šalis, tai ką jau kalbėti apie knygos rašymą“.