P. Manafortas kaltinamas klaidingų duomenų pateikimu, kad gautų banko paskolas, ir mokesčių vengimu už dešimtis milijonų JAV dolerių siekiančias pajamas, kurias gavo patarinėdamas Rusijos remiamiems Ukrainos politikams nuo 2006 iki 2015 m.

P. Manafortui buvo pateikti 18 skirtingų kaltinimų, įskaitant kaltinimus nuslėpus nuo JAV mokesčių tarnybos milijonus dolerių pajamų, gautų iš lobistinės veiklos ankstesnio prorusiško Ukrainos prezidento Viktoro Janukovyčiaus naudai, taip pat nedeklaravus savo sąskaitų užsienio bankuose.

Jei būtų pripažintas kaltu dėl visų kaltinimų, jam grėstų 305 metų nelaisvės. Prisiekusiųjų teismas, kurį sudaro 6 vyrai ir 6 moterys, toliau svarsto kadaise aukšto rango respublikonų partijos politinio konsultanto bylą. Šiuo metu pats teismo procesas jau yra pasibaigęs, laukiama prisiekusiųjų verdikto.

Praėjusį penktadienį teisėjas Thomas Selby Ellisas atskleidė susilaukęs grasinimų, tačiau nenurodė kokių. Jį saugo JAV Maršalų tarnyba.

Tačiau šis teismo procesas dar nebus P. Manaforto teisinių problemų pabaiga. Rugsėjį jis turėtų būti teisiamas pagal atskirus R. Muellerio iškeltus kaltinimus dėl sąmokslo, pinigų plovimo ir neužsiregistravimo užsienio agentu.