2010 m. pabaigoje žurnalistams apie jį pasakojo verslininkas Sergejus Kolesnikovas. Rusijos premjero spaudos tarnyba kategoriškai neigia, kad vyriausybės vadovas susijęs su minėtomis statybomis.

Fotografijos išspausdintos rusiškame „WikiLeaks“ portale – „RuLeaks“ su prierašu, jog redakcija nesiima teigti, kad nufotografuota V. Putino rezidencija, tiesiog spausdina objekto nuotraukas.

Pernai metų pabaigoje S. Kolesnikovas parašė atvirą laišką prezidentui Dmitrijui Medvedevui apie tai, kad ant Juodosios jūros kranto, Praskovejevkoje kurortiniame miestelyje statomas prabangus itališko stiliaus kompleksas, kurios statyboms paaukojo pinigus rusų verslininkai. Laiškas buvo išspausdintas interneto svetainėje „CorruptionalFreeRussia.com“.

V. Putino atstovas spaudai tada pareiškė, kad V. Putinas nėra susijęs su komplekso statybomis.

Kaip pasakojo S. Kolesnikovas, iš pradžių ketinta už rusų verslininkų paaukotus pinigus nupirkti medicininės įrangos Sankt Peterburgo klinikoms, bet vėliau nuspręsta skirti lėšas V. Putino vasarnamio statybai. Verslininko teigimu, 2005 m. V. Putino draugas Šamalovas paprašė įsteigti investicinę bendrovę „Rosinvest“. Kompanijos savininkai slėpėsi už anoniminių akcijų.

Vasarnamio statybos prasidėjo 2005 m. Iš pradžių buvo nupirkta valstybinės žemės netoli Paskovejevkos nedideliam poilsio kompleksui su 14 mln. dolerių biudžetu. Paskui pradėtas vynuogynų auginimo ir elitinio vyno gamybos projektas. Šamalovo teigimu, S. Kolesnikovas jam perdavė V. Putino nurodymą pristabdyti kitus pramonės investicijų projektus, kuriuos vykdė įmonė „Rosinvest“ ir skirti visas jėgas statyboms Praskovejevkos rajone.

Anot verslininko, šiuo metu Juodosios jūros pakrantėje statomi didžiuliai poilsio namai su kazino, žiemos teatru, vasaros amfiteatru, koplyčia, baseinais, sporto kompleksu, aikštelėmis sraigtasparniams, parkais, arbatinėmis, personalo patalpomis ir techniniais statiniais. Komplekso plotas – dešimtys tūkstančių kvadratinių metrų.

Kitas laikraštis suskaičiavo, kiek rezidencijų turi premjeras V. Putinas – net 18 ir nusileidžia tik Šiaurės Korėjos vadovui Kim Yong Ilui.

Minima darbo rezidencija Senato rūmuose Kremliuje, paradinė rezidencija Kremliuje, rezidencija už 30 kilometrų nuo Maskvos, kurioje jis jau 10 m. gyvena su šeima, ir kt. Visoje Rusijoje V. Putinas turi 16 rezidencijų. Leidinyje taip pat minimi statomi objektai: skandalingai pagarsėjęs statinys prie Juodosios jūros, būsima rezidencija susitikimams su Kinijos ir Indijos vadovais Altajuje.

Naujiems tiltams ir keliams šiame regione išleista 3 mlrd. rublių iš federalinio biudžeto ir 120 mln. – iš vietos biudžeto, rašoma laikraštyje.

Kaip skelbiama, V.Putino rezidencijų yra visoje Rusijoje:

– valstybinė vila Barvichoje, Maskvos srityje;

– rezidencija „Rus“ Tverės srityje;

– jūrinė rezidencija „Dvorec kongressov“ – Konstantino rūmai Leningrado srityje;

– vasaros rezidencija „Bočarov ručej“ netoli Soči;

– vyriausybinė vila „Šuiskaja Čupa“ Karelijoje;

– rezidencija „Užin“ už 20 km nuo Valdajaus miesto Naugardo srityje;

– sanatorija „Volžskij utios“ ant Kuibyševo vandens saugyklos kranto;

– turistinė bazė „Tantal“ ant Volgos kranto 40 km nuo Saratovo;

– rezidencija „Sosny“ ant Jenisiejaus kranto;

– rezidencija „Angarskije chutora“ už 47 km nuo Irkutsko;

– valstybinė vila „Malyj istok“ miške ant Malo-Istokskio tvenkinio kranto prie Jekaterinburgo;

– rezidencija kurortiniame Pioniersko mieste, Kaliningrado srityje.