Interviu laikraščiui „The Times“ A. Lebedevas sakė, kad baiminasi dėl stiprėjančio „Antimaidano“ judėjimo, rašo top.rbc.ru.

Šis judėjimas vadinamas ultrakonservatyviu. Teigiama, kad jam vadovauja stačiatikiai baikeriai ir Čečėnijos vadovo Ramzano Kadyrovo pasekėjai.

Anot A. Lebedevo, Rusija visiškai pasikeitė per pastaruosius metus. Jis patikino bijantis, kad šalis pateko į „tamsiųjų jėgų“, veikiančių už V. Putino nugaros, gniaužtus.

A. Lebedevas mano, kad V. Putinas – asmuo, suteikiantis vilties, kad šias jėgas pavyks sustabdyti. Verslininko teigimu, tam Vakarams prireiks nutraukti mėginimus „izoliuoti“ Rusiją pasitelkus sankcijas, kurios yra naudingos stiprėjantiems radikaliesiems nacionalistams.

„Putinas – ne Mugabe. Tai dar ne Šiaurės Korėja“, - patikino A. Lebedevas.

Jis priminė apie V. Putino lyginimus su Hitleriu ir patikino, kad geriau jį lyginti su Paulu von Hindenburgu, kuris 1925-1934 m. ėjo Vokietijos prezidento pareigas, o kancleriu skyrė rinkimuose laimėjusį Hitlerį.

„Tai suteikia visai kitokį paveikslą“, - samprotavo A. Lebedevas.

Jis pridūrė, kad Rusija šiuo metu atsidūrusi „svarbioje istorinėje kryžkelėje“ ir mano, kad dar nėra per vėlu jai pasirinkti liberalų išsigelbėjimo kelią.

Po Boriso Nemcovo nužudymo A. Lebedevui priklausanti „Novaja gazeta“ rašė apie tai, ką „The Times“ vadina Kremliuje vykstančiomis klanų kovomis.

Šiame leidinyje aprašytas neva egzistuojantis asmenų, kuriuos reikia sušaudyti, sąrašas, į kuri be B. Nemcovo taip pat įtraukti Aleksejus Venediktovas, Michailas Chodorkovskis ir turbūt Ksenija Sobčiak.

„Novaja gazeta“ turimais duomenimis, dėl šio sąrašo informuotas ir V. Putinas.

Rusijos prezidento atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas patikino, kad ši informacija – absurdiška.

Vis dėlto jis pabrėžė, kad jam „nėra žinomos visų teisėsaugos institucijų ir jėgos struktūrų ataskaitų detalės“.