Išvykdami iš viešbučio, rusai sukėlė įtarimų viešbučio darbuotojams, tad šie paprašė vieno iš turistų parodyti lagamino turinį.

Lagamine buvo aptikta rytinio valgiaraščio valgių, taip pat gėrimų ir vaisių maišeliuose. Personalas atėmė maisto produktus ir leido rusams išvykti iš viešbučio.

Viešbučio atstovai pažymėjo, kad draudžiama į kambarius neštis maistą ir gėrimus. Ši taisyklė nurodyta dokumentuose, kuriuos pasirašo į viešbutį atvykę svečiai.

„Mes taikome planą „viskas įskaičiuota“. Mūsų svečiai gali valgyti ir gerti tiek, kiek širdis geidžia, bet kam krauti maisto produktus į lagaminus?“ – stebėjosi vienas viešbučio darbuotojas.

Jis iškėlė versiją, kad galbūt turistai netinkamai suprato viešnagės viešbutyje taisykles.

Liepos mėnesį vieno Balyje, Sukavatyje, esančio viešbučio personalas atėmė iš turistų daiktus, pavogtus iš vilos, kurioje jie buvo apsistoję.

Poilsiautojai pasisavino rankšluosčius, drabužių pakabus, servetėlių krepšelius, muilo dalytuvą ir feną. Viešbučio darbuotojas iškvietė policiją. Atvykę pareigūnai liepė turistams atidaryti lagaminus, iš jų išėmė pavogtus daiktus ir viską nufilmavo.