Rusijos oro transporto bendrovei „Konvers avia“ priklausiusio sraigtasparnio Mi-8 dingimas buvo užfiksuotas spalio 26 d. 15.35 val. vietos laiku.

Orlaiviu skrido aštuoni žmonės: penki ekipažo nariai ir trys Arkties bei Antarktidos mokslinių tyrimų instituto darbuotojai. Jų kūnų gelbėjimo tarnybos kol kas nerado.

Oro transporto bendrovės atstovų tvirtinimu, sraigtasparnis buvo suremontuotas, be to, reguliariai apžiūrimas technikų. Kaip teigia Rusijos prezidento atstovas šiaurės rytų srityje Nikolajus Cukanovas, katastrofa galėjo įvykti dėl itin prastų oro sąlygų.

DELFI primena, kad sraigtasparnis sudužo netoli Barencburgo spalio 26 dieną. Sraigtasparnis „Mi-8“ nukrito likus 2–3 km iki kranto.

Rusijos energetikos ministerija nurodė, kad tarp sraigtasparnio įgulos buvo vyras lietuviška pavarde - Aleksejus Paulauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)