Tai yra rimtas žingsnis vienai prestižiškiausių pasaulio trupių, kurioje A. Netrebko tapo nepakeičiama garsenybe, pritraukiančia daug klausytojų.

„Tai didžiulė meninė netektis „Metropolitan“ ir operai“, – pažymėjo jos generalinis direktorius Peteris Gelbas.

„Ana yra viena geriausių dainininkių „Metropolitan“ istorijoje, tačiau Putinui žudant nekaltas aukas Ukrainoje, kitokios išeities nebuvo“, – pridūrė jis.

Rusų primadona, kuri daugelį metų reiškė prokremliškas pažiūras, o 2014-aisiais separatistiniame Donecko regione pozavo su sukilėlių vėliava, taip pat nebeatliks Elzbietos de Valua vaidmens „Metropolitan" operos spektakliuose „Don Karlas“ 2022–2023 metais.

P. Gelbas naujienų agentūrai AFP patikslino, kad A. Netrebko tikriausiai daugiau niekada nebedainuos „Metropolitan" operoje, kur per pastaruosius du dešimtmečius ji suvaidino beveik 200 spektaklių.

„Sunku įsivaizduoti scenarijų, kad Ana grįžtų į „Metropolitan“, – sakė P. Gelbas.

Ukrainiečių sopranas Liudmyla Monastyrska ateinantį balandį ir gegužę pakeis A. Netrebko Giacomo Puccini operoje „Turandot“.

Savaitgalį „Metropolitan Opera“ paskelbė, kad nutrauks ryšius su atlikėjais ir įstaigomis, išreiškusiomis paramą V. Putinui.

A. Netrebko pastaruoju metu paskelbė pareiškimų, kuriuose smerkė karą Ukrainoje, nors Rusijos prezidento tiesiogiai nekritikavo.

Ji paskelbė atsitraukianti nuo koncertinės veiklos, atidėjo pasirodymą Hamburgo koncertų salėje „Elbphilharmonie“ ir pasitraukė iš Giuseppe Verdi „Makbeto“ Ciuricho operos rūmuose.

Rusų superžvaigždės skyrybos su „Metropolitan“ opera – Amerikos didžiausia scenos menų įstaiga – vyksta meno pasaulyje tęsiantis platesniam svarstymui dėl Rusijos menininkų pareigos pasmerkti V. Putiną.

Praėjusią savaitę Manhatano koncertų salė „Carnegie Hall“ iš savo programos išbraukė garsųjį rusų dirigentą Valerijų Gergijevą, dažnai bendradarbiaudavusį su A. Netrebko. Vėliau jis buvo pašalintas iš Paryžiaus filharmonijos ir daugelio kitų įstaigų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją