Šio epizodo vaizdo įrašą socialiniame tinkle „Facebook“ paviešino žurnalistas Grigorijus Žigalovas, rašoma svetainėje apostrophe.ua.

Šalia – sakinys „Vakaras Europos Tarybos Parlamentinėje Asamblėjoje“.

Įraše nufilmuota, kaip Kremliaus krypčiai atstovaujanti propagandistė Olga Skobejeva bando užduoti klausimą Borislavui Berezai, tačiau netrukus ją apstoja draugiškai savo šalies himną giedantys Ukrainos delegacijos atstovai.

Iš pradžių O. Skobejeva dar bandė šypsotis, be to, pareiškė, kad ukrainiečiai šį pasirodymą surengė specialiai Rusijos televizijai. Vis dėlto kuo toliau, tuo labiau ją trikdo akivaizdžiai nesuvaldoma situacija, o įrašo pabaigoje aiškiai matyti, kad ji vos tvardo pyktį.

Žurnalistė Kristina Zeleniuk, savo ruožtu, nutarė papasakoti, kaip šis ukrainiečių performansas buvo pristatytas Rusijos televizijos auditorijai.

„Rusijos televizijos kanalais dabar skleidžiama kuo tikriausia erezija. O. Skobejeva pasakoja, kaip ukrainiečių delegacija Europos Tarybos Parlamentinėje Asamblėjoje ją apsupo ir grasino nužudyti, jos vyras Ukrainos valdžią vadina vampyrais, o šūkį „Šlovė Ukrainai!“ vertina kaip nacistinį lozungą, be to, tvirtina, kad Irina Geraščenko demonstravo nacių saliutą“, – rašo žurnalistė.

Vaizdo įrašo populiarumas internete tolydžio auga, o ukrainiečiai giria savo delegaciją už puikų sarkazmą.