Okupantas skundėsi pasibaisėtina Antonivkos tilto būkle, kuriuo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontratakos atveju nebegalėtų pasitraukti net ir vienas rusų pilnas „KamAZ“.

Tokią nuomonę išsakė neprisistatęs 126-osios pakrančių apsaugos gvardijos brigados, dislokuotos Kryme, eilinis.

Kario pasisakymo vaizdo įrašas publikuojamas „Telegram“ kanale „Ukraina 365“.

„Situacija ir aplinkybės tikrai sudėtingos. Nors ir kalba, kad Antonivkos tiltas pajėgus ir kad, jeigu ką, juo bus galima atsitraukti, tai melas! Savo akimis matau, kad visas tiltas skylėtas, neišlaikytų net ir „KamAZ“. O mums jie sako: užimkite pozicijas – viskas kontroliuojama. Toje upės pusėje čečėnai, mačiau jų vėliavą. Mums neleis pasitraukti, mus čia tiesiog paliko. Tikiuosi, kad gerbiamas Šoigu tai pamatys“, – kalbėjo rusų karys.

Rusija vis labiau izoliuojama

Ukrainos kariai ketvirtadienį išreiškė viltį, kad dalis pietinių teritorijų gali būti atsiimtos, ir tvirtino, kad pastangos išstumti Rusijos pajėgas daro pažangą.

Kyjivo kampanija sutelkta į Chersono regiono, esančio į šiaurę nuo Krymo pusiasalio, susigrąžinimą. Rusijos pajėgos užėmė Chersono miestą – regiono centrą – praėjus kelioms dienoms po invazijos pradžios vasario pabaigoje.

Ukrainos kariuomenė pranešė, kad sėkmingai smogė trims tiltams per Dniepro upę, taip apsunkindama Maskvos galimybes aprūpinti savo karius šiame uostamiestyje. Kyjivas tvirtino, kad dėl tokių tolimojo nuotolio raketų atakų šios pajėgos vis labiau atkertamos nuo kitų Rusijos pozicijų Ukrainoje.

„Rusijos 49-oji armija, dislokuota vakariniame Dniepro upės krante, dabar atrodo labai pažeidžiama“, – pridūrė britų karinė žvalgyba ketvirtadienį, 155-ąją karo dieną.

„Jos praradimas labai pakenktų Rusijos pastangoms vaizduoti okupaciją kaip sėkmingą“, – teigė ji.

Ukrainos generalinis štabas sakė, kad susirėmimai vyksta platesniame Chersono regione, nes abi pusės telkia karius ir techniką prieš galimai daug didesnį mūšį.

Rusija stiprina kontratakas palei Chersono sieną su Dniepropetrovsko sritimi, sakė Kyjivas.

Kalbėdamas apie sunaikintus tiltus Chersone Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sakė, kad viskas bus atstatyta, kai regionas bus susigrąžintas.

„Karinėmis, diplomatinėmis ir visomis kitomis įmanomomis priemonėmis išlaisvinsime visą savo šalį“, – sakė jis vaizdo pranešime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)