Dar vieną laišką M.Chodorkovskiui ir P.Lebedevui remti nusiuntė prezidentui Sankt Peterburgo rašytojai, tarp jų Daniilas Graninas, Nina Katerli ir Aleksandras Rubaškinas. Pasak vieno autorių, Jakovo Gordino, kuris yra vienas žurnalo "Zvezda" redaktorių, šis kreipimasis nusiųstas į Dmitrijaus Medvedevo tinklalapį.

Kreipimasis, paskelbtas M.Chodorkovskio ir P.Lebedevo spaudos centro tinklalapyje, pavadintas "Visuomenės verdiktas".

"Šimtai žmonių, stebėjusių, kaip vyksta procesas, ir asmeniškai buvusių procese, vieningai pavadino jį absurdišku ir palygino su Kafkos "Procesu". Stebėtojai neišgirdo teisiamųjų kaltės įrodymų", - sakoma atvirame laiške, išsiųstame ir prezidentui Dmitrijui Medvedevui ir į Chamovnikų teismą, kur nagrinėjama M.Chodorkovskio ir P.Lebedevo byla, kurioje jie kaltinami bendrovės "Jukos" išgautos naftos grobimu.

"Mes raginame gerbiamą teismą paskelbti tokį teisingą sprendimą, kokį paskelbė visuomenės teismas - nekalti, išteisinti, laisvi", - rašo dokumento autoriai.

Kreipimąsi pasirašė daugiau kaip 40 žmonių, tarp kurių yra Maskvos Helsinkio grupės pirmininkė Liudmila Aleksejeva, Andrejaus Sacharovo fondo vadovas Sergejus Kovaliovas ir judėjimo "Už žmogaus teises" vadovas Levas Ponomariovas, RMA akademikas Jurijus Ryžovas, bendrovės "Vympelkom" ir fondo "Dinastija" steigėjas Dmitrijus Ziminas, teisių gynimo centro "Memorial" direktorius Olegas Orlovas, aktoriai Olegas Basilašvilis, Lija Achedžakova, Ina Čiurikova ir Natalija Fatejeva, režisieriai Pavelas Lunginas ir Eldaras Riazanovas, rašytojai Borisas Strugackis ir Fazilis Iskanderis, J.Levados centro direktorius Levas Gudkovas, publicistai Andrejus Piontkovskis ir Aleksandras Ryklinas, dvasininkas Glebas Jakuninas ir daugelis kitų.

"Šiandien Chamovnikų teismas sprendžia ne tik dviejų žmonių likimą - jis lemia Rusijos likimą daugeliui metų į priekį", - teigia laiško, išspausdinto M.Chodorkovskio ir P.Lebedevo spaudos centro tinklalapyje, autoriai.

"Bet kuris kaltinamasis nuosprendis Lebedevui ir Chodorkovskiui - kad ir metai, kad ir penkeri, kad ir prokuratūros reikalaujami 14 metų - bus kaltinamasis nuosprendis visiems, kas patikėjo teise ir laisve, visam sąžiningam verslui, visiems mums", - rašo jie.

Kreipimosi pabaigoje dokumento autoriai ragina prezidentą D.Medvedevą atriboti Chamovnikų teismą "nuo spaudimo tų jėgų, kurios labai akivaizdžiais tikslais inspiravo šį gėdingą procesą", o patį teismą - paskelbti išteisinamąjį nuosprendį.

Nuosprendžiui paskelbti teisėjas Danilkinas paskyrė gruodžio 15 dieną.