Kaip skelbia „RIA Novosti“, vairuotojai ir žurnalistai naktį praleido viename iš miesto karinių dalinių, rašo unian.net.

„Kolona iš 280 baltų „KamAZ“ su humanitarinės pagalbos kroviniais nukentėjusiems Ukrainos pietrytinėse srityse pajudėjo Belgorodo kryptimi“, - pažymima pranešime.

280 automobilių kolona šiame vakarinės Rusijos mieste bus papildyta degalais ir tęs kelionę Ukrainos sienos link. Maskvos pareigūnai tikina, kad sunkvežimiuose gabenama humanitarinė pagalba nuo separatistinių kovų nukentėjusiems Ukrainos Donecko ir Luhansko gyventojams, tačiau Ukrainos pareigūnai baiminasi, kad prisidengdama humanitarine misija Rusija gali bandyti įtvirtinti savo "taikdarius" neramumų krečiamuose šalies rytuose.

Rusijos užsienio reikalų ministerijos duomenimis, Maskva ir Kijevas suderino konvojaus maršrutą, o humanitarinei misijai taip pat pritarė Tarptautinio Raudonojo Kryžiaus komiteto valdyba.

Ukrainos pareigūnai neigia davę leidimą sunkvežimiams įvažiuoti į šalies teritoriją, tačiau tikino priimsiantys pagalbą, jei prie sienos jos administravimą perims Raudonojo Kryžiaus darbuotojai.

Dėl šios Kremliaus sumanytos akcijos iki šiol yra daug neaiškumų. Rusų užsienio ministras sako, kad susitarė su Ukrainos diplomatais ir tie beveik 300 sunkvežimių, vežantys apie 2 tūkstančius tonų krovinių, bus praleisti į Ukrainos teritoriją.

Ukrainos prezidentūros atstovai, pareiškė, kad jokie perdažyti rusų kariniai kamazai per sieną nepervažiuos, o jų krovinys gali būti tik perkrautas į Raudonajam kryžiui išnuomotus sunkvežimius.