"Viskas, aš pasiduodu - specialioji tarnyba nugalėjo", - sakė A.Lebedevas agentūrai "Interfax".

"Ypač per pastaruosius metus specialioji tarnyba tiesiog užvažinėjo mano verslą", pažymėjo jis.

"Jie perėjo ir per mano asmeninį gyvenimą, ir per mano verslo partnerius, ir per mano politinius įsitikinimus. Žodžiu - pripažįstu: jie mane įveikė, ir tęsti verslą daugiau nėra jokios galimybės, nes jie visur, visi reguliavimo (įrankiai) jų rankose, visi finansiniai ištekliai, visi galimi ryšiai su verslo partneriais, žodžiu - viskas, viskas, viskas", - sakė A.Lebedevas.

Specialiųjų tarnybų atstovai seniai siūlė jam "išvykti iš šalies, ir tai darė daug kartų, remdamiesi kažkokiais nurodymais iš viršaus", sakė A.Lebedevas.

Pasak jo, esant susidariusiai situacijai, jis būtų pasirengęs parduoti savo verslą, bet supranta, kad negalės to padaryti.

"Deja, net jeigu aš ir norėčiau parduoti verslą, be jų sankcijų negalėsiu to padaryti, o aš tikrai žinau, kad be jų sankcijų neįvyksta nė vienas sandoris už daugiau kaip vieną milijoną dolerių", - pridūrė A.Lebedevas.

Jis mano, kad jo verslas puolamas dėl jo politinės pozicijos.

"Man tiesiai pareiškia, kad aš opozicijos rėmėjas. Bet koks gi aš rėmėjas? Taip, aš remiu Navalną, bet pervedžiau į jo fondą tik 500 tūkst. rublių. Taip, aš ne kartą pareiškiau, kad pas mus nėra nepriklausomos teismų sistemos. Aš gyniau ir merginas iš "Pussy Riot". Taip, aš esu laikraščio "Novaja gazeta" bendraturtis. Jis atliko ir atlieka rimtus žurnalistinius tyrimus. Tačiau manau, kad būtent dėl to aš pralaimėjau visus arbitražo teismus, mano kreipimaisi ir skundai į kompetentingas institucijas net nenagrinėjami. Žodžiu, mane apgulė iš visų pusių", - papasakojo A.Lebedevas.

Į agentūros korespondento klausimą, ar ketina jis taip pat nutraukti bendradarbiavimą su "Novaja gazeta", A.Lebedevas atsakė: "Mes dabar su jo vadovybe svarstome situaciją ir artimiausiu laiku priimsime sprendimą".

Kaip jau pranešta, A.Lebedevas pareiškė, kad nori pasitraukti iš verslo, prieš daugiau nei metus - tada jis pareiškė, kad jį spaudžia valdžia. 2011 metų gegužę verslininkas sakė, kad ketina per du mėnesius "išeiti iš aikštės".

Šių metų kovą jis taip pat pareiškė, jog ketina visiškai pasitraukti iš verslo ir skirti savo jėgas visuomeninei veiklai, taip pat ir socialdemokratų partijos atgimimui remti.

"Jeigu aš būsiu eilinis pilietis, kaip visi, tada galima rūpintis partija", - sakė A.Lebedevas kovo mėnesį interviu radijo stočiai "Echo Moskvy".

Rusijos verslininkas užima 89 vietą turtingiausių Rusijos žmonių sąraše pagal žurnalo "Forbes" 2012 metų versiją. Jo turtas vertinamas 1,1 mlrd. dolerių. A.Lebedevas yra Nacionalinės atsargų korporacijos (NAK) direktorių tarybos pirmininkas, o nuo 2010 metų - NAK prezidentas.

JAN taip pat priklauso "Novaja gazeta" ir "Aeroflot" akcijų paketai. Be to, A.Lebedevas yra Britanijos laikraščių "Independent" ir "Evening Standard" savininkas.