Leidinio duomenimis, sąraše atsidūrė Romanas Abramovičius, Olegas Deripaska, Ališeras Usmanovas, taip pat Arkadijus ir Borisas Rotenbergai.

„Priemonių, kurių ketiname imtis, tikslas yra apriboti jų galimybes laisvai keliauti ir dirbti Jungtinėje Karalystėje, Europoje ir kitose šalyse“, – leidiniui sakė šaltinis britų vyriausybėje.

Laikraštis pažymi, kad minėtas sąrašas bus išsiųstas visiems vyriausybės departamentams ir perduotas Britanijos sąjungininkams Europoje ir Šiaurės Amerikoje, siekiant atimti iš šių verslininkių galimybę „keliauti ir palaikyti savo verslo imperijas“.

Laikraščio pašnekovas pabrėžė, kad „šie asmenys, kaip buvo nustatyta, palaiko labai glaudžius profesinius ir finansinius ryšius“ su Rusijos prezidentu.

„Manome, kad jie yra įtraukti į Kremliaus nurodymų vykdymą daugeliu krypčių, kas leidžia manyti, kad jų finansinis potencialas yra naudojamas Rusijos valstybės interesams“, – sakė „The Daily Telegraph“ šaltinis.

Šių metų kovo pradžioje, Britanijos pietiniame Solsberio mieste itin sunkios būklės buvo aptikti buvęs Rusijos karinės žvalgybos tarnybos GRU darbuotojas Sergejus Skripalis, tapęs dvigubu agentu, ir jo dukra Julija. Britų premjerė parlamentui sakė, kad S. Skripalis ir jo duktė buvo apnuodyti nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“, kuri buvo sukurta Sovietų Sąjungoje. Maskva šiuos kaltinimus neigė.