Ekspertai sako, kad Rusijos prezidento prioritetas – išlaikyti okupuotus pietinius rajonus, o ne ginti Luhansko sritį.

Duomenys rodo, kad Rusijos Federacijos karinės pajėgos ir toliau stiprina savo pozicijas Chersono ir Zaporižios srityje, nors ir patyrė skaudžią nesėkmę fronto linijoje Lymane.

„Sprendimas nebestiprinti fronto linijų Kupjanske ar Lymane praktiškai be abejonių buvo paties prezidento Vladimiro Putino sprendimas, ne karo vadovybės. Galimas dalykas, kad V. Putinui dabar žymiai svarbiau kokiu nors būdu išlaikyti strategines Chersono ir Zaporižios sritis, o ne Luhanską“, – samprotauja analitikai.

Be to, V. Putinas ir toliau skiria išteklių, kurių turi tikrai ribotai dėl patiriamų karinių nesėkmių, bevaisiams bandymams šturmuoti ukrainiečių jau atsiimtas gyvenvietes. Remiantis generalinio štabo duomenimis, spalio 1 dieną rusai bandė atakuoti už penkių kilometrų nuo Rusijos ir Ukrainos sienos esančią Kozača Lopanės gyvenvietę.

Lymano išlaisvinimas

Spalio pirmąją Ukrainos ginkluotosios pajėgos iš rusų atsiėmė Donecko srityje esantį Lymaną, šis laimėjimas sudarė galimybių išvaduoti visą Luhansko sritį.

Kaip teigia Pentagono vadovybė, Lymano praradimas rusams bus itin skausmingas. Juk Rusijos Federacijos ginkluotosios pajėgos juo naudojosi kaip logistikos ir transporto mazgu net dviem didelėms karinėms operacijoms įvykdyti Donecko srities šiaurėje.

Lymano susigrąžinimas – didžiausia Ukrainos pergalė po rugsėjį įvykdyto sėkmingo kontrpuolimo Charkivo šiaurės rytuose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją