„Šiandien Valstybės Dūma svarstys informacinės politikos komiteto ataskaitą dėl ... kai kurių amerikiečių masinio informavimo priemonių, dirbančių Rusijos teritorijoje, veiklos derinimosi su Rusijos įstatymais patikrinimo. Preliminariai peržiūrėjome šios ataskaitos medžiagą, ji labai įdomi, mūsų nuomone, vyksta atviras šių valstybinių žiniasklaidos priemonių kišimasis į Rusijos Federacijos vidaus politiką“, – penktadienį prieš Valstybės Dūmos posėdį žurnalistams sakė A. Isajevas.

Ne visiškai aišku, ką jis turėjo omenyje, nes Jungtinėse Valstijose valstybinės žiniasklaidos nėra.

Įstatymų leidėjas pažymėjo, kad per „praėjusius Dūmos rinkimus šios masinio informavimo priemonės nuosekliai diskreditavo parlamente dirbančias politines partijas ir, atvirkščiai, palaikė politines partijas, kurios rugsėjo 16 dieną negavo rusų rinkėjų paramos“.

Be to, „Vieningosios Rusijos“ atstovai planuoja „užduoti klausimą dėl internete pasirodžiusios informacijos, kad kai kurios rusiškos, tiksliau – Rusijoje registruotos, masinio informavimo priemonės turi slaptus susitarimus su valstybinėmis užsienio masinio informavimo priemonėmis, pagal kuriuos turi perduoti užsienyje parengtą medžiagą“, - sakė jis.

Partijos „Teisingoji Rusija“ frakcijos Valstybės Dūmoje lyderis Sergejus Mironovas savo ruožtu pažymėjo, kad amerikietiškų žiniasklaidos priemonių veiklos Rusijoje negalima laikyti kažkuo kita nei kišimusi į šalies vidaus reikalus. Pasak jo, tai ypač matoma per Rusijos rinkimus.

S. Mironovas pabrėžė, kad kovo 17 dieną komitetui buvo pavesta išnagrinėti, kaip elgiasi žiniasklaidos priemonės, priklausančios užsienio valstybėms, nes nuolat girdimi kaltinimai kišimųsi Rusijos žiniasklaidos priemonėms, taip pat ir per JAV prezidento rinkimų kampaniją.

Pasak jo, Valstybės Dūmos informacinės politikos komiteto ataskaitoje, kuri penktadienį bus pristatyta Dūmoje, esama įdomios informacijos apie apie užsienio žiniasklaidos priemonių, tokių kaip „Amerikos balsas“ ir Laisvosios Europos radijas, veiklą per Rusijos parlamento rinkimus

„Jau peržiūrėjau esamą medžiagą ir ten yra nuostabus dalykas: „Amerikos balso“ ir Laisvosios Europos radijo nuomone, pačios teisingiausios partijos yra „Jabloko“ ir PARNAS, apie kurias nebuvo nė vieno neigiamo pasisakymo. Na, o visos parlamentinės partijos buvo įvairiu laipsniu peikiamos; daugiausia – „Vieningoji Rusija“, bet kliuvo ir visoms kitoms partijoms. Kitaip nei kišimųsi į mūsų vidaus reikalus tokios informacinės politikos nepavadinsi“, – sakė S. Mironovas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)