Sausio 22 dieną laikraštyje „La Repubblica“ pasirodė straipsnis, kuriame buvo teigiama, esą rusų turistai iš „Costa Concordia“ lainerio buvo išgelbėti pirmiausia. Publikacijoje atkreipiamas dėmesys į tai, kad iš daugiau nei šimto laive buvusių Rusijos piliečių beveik niekas nenukentėjo. Remdamiesi liudininkais žurnalistai padarė išvadą, kad rusų turistai išsipirko vietas gelbėjimosi valtyse.

Informaciją apie tai, kad pirmiausia buvo išgelbėti Rusijos piliečiai, patvirtino ir kapitono draugė moldavė Domnica Cemortan. „La Repubblica“ duomenimis, remdamasi šiuo faktu Italijos prokuratūra pradėjo tyrimą.

Džilijo uoste gyvenanti 52 metų Franca Anichini tvirtina mačiusi, kaip nuo skęstančio laivo plaukia gelbėjimosi valtys. Ji patraukė kranto link, nes manė, kad valtyse bus moterys ir vaikai bei sužeisti keleiviai. Vis dėlto čia ji išvydo pirmiausia išsigelbėjusius stiprius ir sveikus vyrus bei elegantiškomis vakarinėmis sukniomis vilkinčias damas. Visi jie kalbėjo rusiškai.

Moteris įsitikinusi, kad turtingi keleiviai iš Rusijos sudarė sandorį su „Costa Concordia“ įgula – jai buvo sumokėta ir rusai gavo gelbėjimosi pirmenybę.