Serialas „Liaudies tarnas“ („Sluha narodu“) pradedamas rodyti atsinaujinus pastangoms užbaigti konfliktą Rytų Ukrainoje.

Serialą rodys pramoginė televizija TNT. Pirmoji jo serija bus parodyta praėjus dviem dienoms po pirmųjų tiesioginių V. Zelenskio ir Rusijos prezidento Vladimiro Putino derybų Paryžiuje.

Buvęs komikas ir aktorius 41 metų V. Zelenskis posovietinėje Ukrainoje žaibiškai išgarsėjo seriale „Liaudies tarnas“ įkūnijęs kuklų istorijos mokytoją, netikėtai tapusį valstybės vadovu, kai vienas jo mokinių internete paskelbė sodria leksika persunktą pedagogo tiradą apie apgailėtiną padėtį šalyje.

Balandį V. Zelenskis iškovojo stulbinamą pergalę prezidento rinkimuose, sėkmingai pasinaudojęs visuomenės nusivylimu politiniu isteblišmentu, skurdu, korupcija ir pykčiu dėl nesibaigiančio karo su Kremliaus palaikomais prorusiškais separatistais.

V. Zelenskis savo partiją taip pat pavadino „Liaudies tarnu“.

„Liaudies tarnas“ Ukrainoje buvo pradėtas rodyti 2015 metais ir iškart tapo vienu populiariausių serialų.

Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas trečiadienį sakė, jog V. Putinas tikriausiai nežiūrės šio serialo.

„Jis neturi laiko“, – paaiškino D. Peskovas žurnalistams.

TNT priklauso „Gazprom Media“ – Rusijos dujų milžinės „Gazprom“ žiniasklaidos patronuojamajai įmonei. Televizija nurodė, kad šis serialas yra satyrinis žvilgsnis į nūdienos politiką bei žmonių ir valdžios ryšius Ukrainoje.

Seriale V. Zelenskio įkūnijamas rusakalbis prezidentas Vasylis Holoborodka kovoja su korupcija, įtakingais oligarchais ir kelia šalies ekonomiką.

Visgi TNT pažymėjo, kad „Liaudies tarnas“ yra utopija, „neturinti nieko bendra su V. Zelenskio Ukraina“.

„Gazprom Media„duomenimis, TNT kiekvieną savaitę žiūri 38,5 mln. rusų.

Anksčiau šį serialą rusai galėjo pasižiūrėti rusiškoje srautinio siuntimo platformoje.